Μετρό Θεσσσαλονίκης – Γιάννης Μπουτάρης: Συνέντευξη στην οποία επισημαίνει σκωπτικά πως τα μνημεία δεν είναι Lego για να μετακινείς κομμάτι κομμάτι δίνει σήμερα ο τέως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αμφισβητώντας την απόφαση του ΚΑΣκαι λέγοντας πως δεν έγινε ουσιαστική δουλειά αλλά μία σκηνοθεσία.

Τονίζει πως αν η υπουργός κ. Μενδώνη υπογράψει και στη συνέχειαοι αρχαιολόγοι προλάβουν τη διορία του διμήνου και κάνουν προσφυγή στο ΣτΕτο έργο θα μπλοκάρει για έξι μήνες και η ευθύνη θα είναι της σημερινής κυβέρνησης.

Ο κ. Μπουτάρης αναφέρει ότι ο προϋπολογισμός για τις ανασκαφές ήταν 15 εκατομμύρια ευρώ και έχει φτάσει στα 130. Προσθέτει ότι η εταιρία ήξερε τι θα έβρισκε στη Βενιζέλου αλλά δεν μπήκε στον κόπο να σκεφτείνα αλλάξειτη διαδρομή του μετρό. Πριν λίγες μέρες μάλιστα υπήρξε διαμαρτυρία πολιτών για το θέμα:

Ο κ. Μπουτάρης θεωρεί ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το ΜΕΤΡΟέχουν εκδικητική λογική ενώ προσθέτει ότι η κίνηση πολιτών στην οποία ηγείται θα κάνει προσπάθεια το επόμενο διάστημα να πείσει τον κόσμο ότι η μη δημιουργία του σταθμού Βενιζέλου δεν θα αποτελέσει πρόβλημα στη λειτουργία του μετρό. Ο κ. Μπουτάρης ξεκίνησε αυτήντην προσπάθεια πριν τρεις μήνες:

Διαβάστε ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Documento που κυκλοφορεί

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις