Φώφη Γεννηματά: Την ανάγκη να εκπέμψει η χώρα ετοιμότητα και αποφασιστικότητα, επισήμανε η κ. Γεννηματά, ενώ έστειλε μήνυμα και στο εξωτερικό σημειώνοντας «να γνωρίζουν όλοι – και οι σύμμαχοί μας – ότιτα εθνικά μας δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Με διπλωματικά μέσα αλλά και αποτρεπτική ισχύ».

Ερωτηθείσα από τους δημοσιογράφους για τον εκλογικό νόμο, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ήταν κατηγορηματική. «Εμείς δεν ψηφίζουμε μπόνους 50 εδρών. Θα το καταψηφίσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, η δήλωση της Φώφης Γεννηματά

«Είναι ώρα να συνεννοηθούμε, δεν μπορεί να μας έχουν δεδομένους. Να μεταδώσουμε στους Έλληνες, μήνυμα ενότητας και αυτοπεποίθησης. Να εκπέμψει η χώρα ετοιμότητα και αποφασιστικότητα. Να γνωρίζουν όλοι-και οι σύμμαχοί μας- ότι τα εθνικά μας δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Με διπλωματικά μέσα αλλά και αποτρεπτική ισχύ. Κάθε προσβολή τους θα απαντηθεί αμέσως, με ανάλογο και αντίστοιχο τρόπο. Ο διάλογος δεν σημαίνει εκπτώσεις. Ο δρόμος για την Χάγη αφορά μόνο την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Να μην ξεχνά η Κυβέρνηση ότι η Εθνική Ομοψυχία προϋποθέτει Κοινωνική συνοχή και ενότητα».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον εκλογικό νόμο η Φώφη Γεννηματά τόνισε:

«Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Εμείς δεν ψηφίζουμε μπόνους 50 εδρών. Θα το καταψηφίσουμε».

–Κυριάκος Μητσοτάκης πολιτικοί αρχηγοί: Τι έγινε στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με Αλέξη Τσίπρα και Φώφη Γεννηματά

–Αλέξης Τσίπρας: Να ανασταλεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για την αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις