Προανακριτική Novartis Ράϊκου:Σύμφωνα με την κυβερνητική πλειοψηφία η κατάθεση αυτή (η μόνη που έχει αναφερθεί ευθέως στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο) αποτελεί σημαντικό στοιχείο για τις κατηγορίες εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού. Η αξιωματική αντιπολίτευση όμως εντοπίζει αντιφάσεις για τα όσα καταγγέλλει αλλά και πολλά κενά για την οικονομική σχέση του γιατρού, συζύγου της με την φαρμακευτικήπολυεθνική.Η Ελένη Ράικου επανέλαβε την θέση της σύμφωνα με την οποία «ο Παπαγγελόπουλος είχε απαίτηση για κατασκευή στοιχείων. Απαιτούσε να πάει στη Βουλή ένας φάκελος για πολιτικά πρόσωπα με στοιχεία όμως που όμως δεν υπήρχαν. Γνώριζα πως η κυρία Παπαδάκου (σ.σ δημοσιογράφος) ήταν η φωνή του στο γραφείο μου».

Σημείωσε πως «ήταν απαίτησή του. Ενώ γνώριζε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία. Ήταν απαίτησή του να κατασκευασθούν. Αυτό άλλωστε έκανε μετά με την κυρίαΤουλουπάκη». Πάντως όταν ρωτήθηκε αν ο ΔημήτρηςΠαπαγγελόπουλος της υπέδειξε συγκεκριμένα πρόσωπα επισήμανε ότι «δεν χρειαζόταν. Είχε έρθει η κυρίαΠαπαδάκου και μου είχε μιλήσει για πολιτικούς. Όλοι γνωρίζαμε ότι η κυρία Παπαδάκου ήταν η φωνή του Παπαγγελόπουλου. Και μου είχε αναφέρει τον Βενιζέλο και τον Πικραμένο». Μάλιστα σε ερωτήσεις για το πώς ο ΔημήτρηςΠαπαγγελόπουλος κατασκεύαζε τα στοιχεία η Ελένη Ράικου δήλωσε ότι «το πώς ακριβώς δεν το ξέρω γιατί δεν έδωσα εγώ κάποια συνέχεια. Εγώ του είπα ότι δεν κάνω τέτοια. Όπως έγινε μετά και το πέτυχε αυτό με την Τουλουπάκη. Έτσι κατασκεύασαν μάρτυρες». Επίσης έκανε και πολιτικές εκτιμήσεις δημοσιονομικού χαρακτήρα λέγοντας ότι «το Δημόσιο έχασε με τη στάση Παπαγγελόπουλου εκατομμύρια ευρώ. Ζημίωσε το Κράτος η συμπεριφορά του γιατί οδήγησε την υπόθεση σε εκτροπή προς πολιτική κατεύθυνση κι όχι προς εκεί που τα στοιχεία οδηγούσαν».

Διαβάστε: Στέλιος Πέτσας: Η Ράικου αποκαλύπτει τη λειτουργία ενός σκοτεινού παρακράτους


Προανακριτική Novartis Ράϊκου:Για τις πληρωμές της Novartis προς τον σύζυγό της

Η Ελένη Ράϊκου ανέφερε για τις πληρωμές της Novartis προς τον γιατρό σύζυγό της, που τεκμηριώθηκαν από την κατάθεση τριών εμβασμάτων στην επιτροπή πως «το πρώτο έμβασμα δεν το αναγνωρίζει ο σύζυγος μου, θα το αναζητήσει. Δεν υπάρχει εξτρέ από την τράπεζα. Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να φέρω κάτι κατά τη διάρκεια της κατάθεσης μου, θέλει χρόνο κάτι τέτοιο, θα κάνω τις απαραίτητες ενέργειες στην τράπεζα. Δεν θυμάται ο σύζυγος μου το συγκεκριμένο έμβασμα». Μάλιστα έκανε και απαξιωτικά σχόλια λέγοντας πως «από όλη τη λίστα των γιατρών ασχολούνται μόνο με το χιλιάρικο του άντρα μου».Εμπλέκονταν πολιτικά πρόσωπα στο σκάνδαλο Novartis

Από τα ενδιαφέροντα σημεία της κατάθεσης πάντως είναι η εκτίμηση της Ελένη Ράϊκου πως υπήρχε εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis αφούσε ερώτηση βουλευτής της Ν.Δ απάντησε πως «δεν είχα αποκλείσει τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων στην έρευνα μου». Επίσης, σε ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τις πληροφορίες που είχε από τις αμερικανικές αρχές σημείωσεπώς δεν της είπαν ότι ερευνούν πολιτικά πρόσωπα. Αυτή η δήλωση προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με έναν εξ αυτών να παρατηρεί πως «στην αίτηση δικαστικής συνδρομής των επίκουρων αναφέρεται: "Οι καταγγελίες αναφέρονται σε χρηματισμό κυβερνητικών στελεχών". Το ίδιο το έγγραφο σας σας αναιρεί».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις