Πρόεδρος Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου:Ψηφοφορία στη Βουλή χωρίς απρόοπτα και ευτράπελα δεν γίνεται, δεν θα μπορούσε λοιπόν να σπάσει αυτός ο άγραφος κανόνας σήμερα που κατά γενική ομολογία η ψηφοφορία χαρακτηρίστηκε ως ιστορική και όχι αδίκως καθώς για πρώτη φορά εξελέγη στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, γυναίκα με261 ψήφους. Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, παρόντες στην ονομαστική ψηφοφορία ήταν 294 βουλευτές ενώ 6 ήταν απόντες.

Η κυρία Σακελλαροπούλου έλαβε τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής, ενώ «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25.


Ο βουλευτής που άργησε γιατί χάλασε το αυτοκίνητό του

Την ώρα που το Προεδρείο της Βουλής, καλούσε τα ονόματα των βουλευτών για να διατυπώσουν την ψήφο τους, όταν έφτασε στην περιφέρεια της Α' Πειραιά και στο κυβερνητικό βουλευτή στρατηγό ε.α. ΝικόλαοΜανωλάκο και δεν ήρθε απάντηση,η γραμματεία διευκρίνισε ότι ήταν απών, για έναν απίθανο λόγο.

Όπως ακούγεται στο βίντεο, χάλασε το βουλευτικό αυτοκίνητο, το οποίο η Βουλή πληρώνει 795 ευρώ τον μήνα, και ο κοινοβουλευτικός ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι μεταβαίνει με άλλο μέσο. Η αμηχανία στο προεδρείο είναι εμφανής, ενώ δεν έλειψαν τα μειδιάματα από τα έδρανα.Η απουσία λόγω γέννας

Εντύπωση προκάλεσε η απουσία της Κωνσταντίνας Αδάμου στην εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στην θέση του ΠτΔ. Πρόκειται για τη βουλευτή του Μέρα25, ενώ η 34χρονη απουσίαζε λόγω τοκετού.

Η ίδια γεννήθηκε το 1986 στη Θεσσαλονίκη, ενώ εκλέχθηκε βουλευτής το 2019. Η κυρία Αδάμου ανακοίνωσε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ότι απείχε τους τελευταίους μήνες καθώς ήταν έγκυος στην κορούλα της. Μάλιστα, αναφέρει: «Αισθάνομαι την ανάγκη να εξηγήσω τον λόγο για τη μη ενεργή παρουσία μου στη συγκεκριμένη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, δηλώνοντας ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η έναρξη των βουλευτικών μου καθηκόντων συνέπεσε παράλληλα με την εγκυμοσύνη μου[…]Αυτοί οι 9 μήνες είναι η απόδειξη ότι όταν ένας άνθρωπος εργάζεται και μοχθεί πραγματικά μπορεί να καταφέρει πολλά. Έτσι κι εγώ μέσα στους τελευταίους 9 μήνες ορκίστηκα και έλαβα το μεταπτυχιακό μου δίπλωμα, προετοίμαζα τους μαθητές μου για τις σχολικές, αλλά και τις πανελλήνιες εξετάσεις, ταυτόχρονα διέθεσα τον εαυτό μου στην κρίση σας στις Ευρωεκλογές του Μαΐου, και έπειτα με τη δική σας στήριξη εκλέχθηκα βουλευτής στη Β΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης».Η συγκίνηση για τον ασθενή Τρύφωνα Αλεξιάδη και το παρατεταμένο χειροκρότημα

Συγκινητική ήταν η αντίδραση των βουλευτών όλων των κομμάτων όταν έφτασε η ώρα να ακουστεί στην ψηφοφορίαόνομα του συναδέλφου τους, Τρύφωνα Αλεξιάδη. Συγκεκριμένα, τη στιγμή που ήρθε η σειρά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει, ο Κωνσταντίνος Τασούλας ανακοίνωσε ότι ο κ. Αλεξιάδης ασθενεί και δεν θα παραστεί στη διαδικασία. Ακολούθησε παρατεταμένο χειροκρότημα από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, με τον Πρόεδρο της Βουλής να έχει προηγουμένως εκφράσει τις ευχές του Σώματος: «Του ευχόμαστε όλοι καλή ανάρρωση!».


Ο Κυριάκος Βελόπουλος μπορεί να μην απασχόλησε την ψηφοφορία αλλά σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Κοινοβουλίου ο Πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» αναρωτήθηκε αν τουλάχιστον η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο.Το ποίημα που αφιέρωσε στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ο Πρόεδρος της Βουλής

Ένα ποίημα αφιέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, στην νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου όταν μετέβη στο γραφείο της στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να την ενημερώσει για την εκλογή της.Ο Κώστας Τασούλας με σεβασμό και τιμή προς το πρόσωπό της, στην σύντομη ομιλία του της αφιέρωσε το ποίημα «Το Πρώτο Σκαλί» του Κωνσταντίνου Καβάφη.

«Εις το σκαλί για να πατήσεις τούτο
πρέπει με το δικαίωμά σου νά ‘σαι
πολίτης εις των ιδεών την πόλι.
Και δύσκολο στην πόλι εκείνην είναι
και σπάνιο να σε πολιτογραφήσουν».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις