Ναυπηγεία Σύρου: Σφοδρή επίθεση στον συνδικαλισμό εξαπέλυσε ο Γιάννης Βρούτσης καταλογίζοντας στα συνδικάτα την ευθύνη για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των ναυπηγείων Ελευσίνας. Μάλιστα ο υπουργός ανέφερε ως θετικό αντιπαράδειγμα τα ναυπηγεία της Σύρου συνδέοντας αυθαίρετα την έλλειψη εργατικών κινητοποιήσεων με την αύξηση της κερδοφορίας των ναυπηγείων.

Κατά τον χθεσινό κοινοβουλευτικό έλεγχο τρεις υπουργοί έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι επιθυμούν να παρέμβουν για τη διάσωση των ναυπηγείων εφόσον όμως συμφωνήσει και ο σημερινός ιδιοκτήτης να τα μεταβιβάσει. Στο πλευρό των εφοπλιστών τάχθηκε ο κ. Βρούτσης κάνοντας λόγο για «πατριωτικό εφοπλισμό» ενώ ισχυρίστηκε ότι εκείνοι σταμάτησαν τις επενδύσεις λόγω των εργατικών κινητοποιήσεων, «Υπήρχαν καταλήψεις σε πλοία, οπότε μια, δυο, τρεις έφυγαν από την Ελλάδα» είπε ο υπουργός για να ολοκληρώσει τον ισχυρισμό του ως εξής: «Λες και το έκαναν σκόπιμα να υπονομεύσουν την οικονομία κάποιες μικροκομματικές μη υγιείς συνδικαλιστικές οργανώσεις»

Η επιστροφή των εφοπλιστών στη Σύρο και η οικονομική ανάπτυξη των ναυπηγείων εκεί οφείλεται στη διαφορετική στάση των εργαζομένων. Εκεί εργαζόμενοι, σωματείο και επιχείρηση πάνε χέρι -χέρι υποστήριξε ο υπουργός προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι στη σύο απέκρουσαν πιέσεις από την Αθήνα για κινητοποιήσεις.

Έντονη ήταν η αντίδραση βουλευτών του ΚΚΕ, που φώναξαν, μεταξύ άλλων, «Είναι ντροπή, αυτά τα λέει η Χρυσή Αυγή». Μάλιστα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης κατηγόρησε τον υπουργό Εργασίας ως τον «καλύτερο εκπρόσωπο του ΣΕΒ» και πως επιτίθεται στο εργατικό κίνημα, διότι είναι υπέρ του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Υπογράμμισε ακόμα ότι οι εφοπλιστές αξιοποίησαν και την εγκληματική Χρυσή Αυγή, με στόχο να ρίξουν τα μεροκάματα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις