Προσφυγικό αντιδράσεις:«Η κατάσταση έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη, τα νησιά είναι αφημένα στην τύχη τους, δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός, παρά μόνο μία ακραία ρητορική» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνοντας: «Η κυβέρνηση αποτελεί ένα μεγάλο πισωγύρισμα για τον τόπο. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε παρά μόνο τη γέννηση νέων μεγάλων προβλημάτων» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Βλέπουμε πώς έχει διαχειριστεί κρίσιμα εθνικά θέματα και δεν αναφέρομαι μόνο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και στο προσφυγικό όπου οι μεγάλες προσδοκίες ήταν απατηλές. Η κατάσταση έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη, τα νησιά είναι αφημένα στην τύχη τους, δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός, παρά μόνο μία ακραία ρητορική. Την ίδια στιγμή υπάρχει εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων στην οικονομία».

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι επί 4,5 χρόνια, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε -μέσα από σημαντικά έργα στήριξης- να βγάλει από την απομόνωση τα Ιωάννινα και την Ήπειρο συνολικά. «Δυστυχώς έχω την αίσθηση του επτά μήνες της νέας κυβέρνησης ότι η Ήπειρος και τα Γιάννενα είναι ξανά στον αυτόματο πιλότο. Έργα που είχαμε δρομολογήσει παραπέμπονται στις καλένδες. Δυστυχώς είναι μία κατάσταση που συμβαίνει συνολικά για τη χώρα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ασχολείται αποκλειστικά με την επικοινωνία και όχι με την ουσία» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις