Προστατευόμενοι μάρτυρες Novartis:Να καλέσει η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης σε συμπληρωματική κατάθεση τον πρώην υπεύθυνο επικοινωνίας της Novartis, Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη, πρότεινε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο Mega. Καθώς το ένταλμα βίαιης προσαγωγής για τον προστατευόμενο μάρτυρα με την κωδική ονομασία "Μάξιμος Σαράφης" βρίσκεται εν ισχύ, ο υπουργός δήλωσε ότι από χθες "έχουμε έναν φυγά και για πρώτη φορά στην ιστορία".

"Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μάς λένε ότι δεν θέλουν να βγει η κουκούλα για να μην κινδυνεύσει η ζωή των προστατευομένων μαρτύρων. Γιατί δεν τους ξέρουμε ποιοι είναι; Δεν τους έχει μηνύσει ο κ. Μανιαδάκης; Δεν δήλωσε ο κ. Μανιαδάκης ότι τους είδε έξω από την Εισαγγελία Διαφθοράς; Ας καλέσει σήμερα η επιτροπή τον κ. Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη για συμπληρωματική κατάθεση. Ας καλέσει η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης σήμερα, που η αστυνομία ψάχνει τον κ. Μάξιμο Σαράφη και δεν μπορεί να τον βρει γιατί κρύβεται, να καλέσει για συμπληρωματική κατάθεση τον Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη. Έχει δικαίωμα να το κάνει. Είναι άσχημο να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας", ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης."Θα μπορούσε ο κ. Δεστεμπασίδης να λήξει μόνος του την ιστορία αν πάει σήμερα μόνος του στη Βουλή -εγώ θα του ζητήσω και συγνώμη- και πει "εδώ είμαι και δεν είμαι ο Σαράφης που ψάχνετε". Αν πράγματι ο κ. Δεστεμπασίδης δεν είναι ο Μάξιμος Σαράφης, αντί να απειλεί με αγωγές και μηνύσεις, να πάει στη Βουλή και να πει "να 'μαι. Είδατε που δεν είμαι ο Σαράφης; Θα του ζητήσω και συγνώμη!", σημείωσε ο υπουργός.

ΟΦιλίστωρΔεστεμπασίδης ήτανπρώην διευθυντής εμπορικής πολιτικής της Novartisπου είχε καταθέσειστην Επιτροπή τον περασμένο Νοέμβριο, είχε δηλώσει πως καλά κάνει η δικαιοσύνη και ερευνά την υπόθεση, αποδεχόμενος την ύπαρξη σκανδάλου. Μεταξύ άλλων, είχε αποκαλύψειτις αθέμιτες πρακτικές της εταιρείας, δηλώνοντας μάλιστα πρόθυμος να μιλήσει και στη Δικαιοσύνη.Σε ό,τι αφορά δε το σκάνδαλο Novartis ανέφερε χαρακτηριστικά:«Επιβεβαιώνω αυτό που είπε η κ. Μαραγγέλη για τον εσωτερικό έλεγχο της εταιρίας σε βάρος μόνον του Φρουζή. Έχω άποψη για το αν η Novartis είναι σκάνδαλο. Σε ό, τι με αφορά, καλά κάνει η δικαιοσύνη και το ερευνά».

Σε ερωτήσεις ώστε να δώσει περισσότερες πληροφορίες, ο κ. Δεστεμπασίδης αρχικά είπε πως δεν πρόκειται να μιλήσει για τίποτα άλλο, πέραν του αντικειμένου της Επιτροπής που είναι οι ισχυρισμοί για «παρεμβάσεις» του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη, θέμα ωστόσο για το οποίο δήλωσε πως δεν γνωρίζει κάτι.

Όσο όμως του γίνονταν ερωτήσεις για την ουσία του σκανδάλου, ο κ. Δεστεμπασίδης τελικά άλλαξε στάση και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ονόματα αλλά και τις πρακτικές της εταιρείας. Ο ίδιος,ανέφερε πως έχει δεχτεί πιέσεις και έχει στοχοποιηθεί από εμπλεκόμενους ώστε να μη μιλήσει, «να μην πει στη Δικαιοσύνη όσα γνωρίζει». Αρχικά μίλησε μόνο για τονΝίκο Μανιαδάκη, τονίζοντας πως με έχει στοχοποιήσει «γιανα με εκφοβίσει και να μην καταθέσω στη Δικαιοσύνη πράγματα που έχω δει, έχω ακούσει και γνωρίζω». «Όχι για αυτά που ερευνάτε σε αυτή την προανακριτική αλλά καθαρά για το σκάνδαλο Novartis».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις