Η παρουσία του Αλέξη Τσίπραστη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών αναμφισβήτητα αποτελεί μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για την πολιτική επιδίωξη της διεύρυνσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υπάρχει όμως πάντα και η επικαιρότητα και όπως είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός,ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει σε όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και στα όργανα τηςΕΕτις επιχειρούμενες θεσμικές εκτροπές καταλογίζοντας την απόλυτη ευθύνη γι’ αυτές στον ΚυριάκοΜητσοτάκη.

Να υπενθυμίσουμε πως τοενδιαφέρονσήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή εστιάζεται στην εξέταση τωνΔημήτρηΤζανακόπουλουκαιΠαύλουΠολάκηπου έχουν κληθεί ως μάρτυρες την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει σε όλους τους τόνους ωμή παραβίαση των διακριτών και συνταγματικά κατοχυρωμένων ορίων ανάμεσα στην εκτελεστική, τη νομοθετική και την δικαστική εξουσία, όπως επίσης και την καταστρατήγηση του ελληνικού και ενωσιακού δικαίου για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως η κυβέρνηση έχει παγιδευτεί και πάλι με το θέμα, με την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας προσπαθώντας να κατευνάσει τις «αγωνίες» του Αντώνη Σαμαρά που μέσω συνεργατών του προσπαθεί να στοχοποιήσει ακόμα και τον ίδιο τον Τσίπρα για ένα θέμα όμως που τα στοιχεία είναι εξόχως επιβαρυντικά για μια σειρά στελεχών της Νέα Δημοκρατίας.

Η αγωνία τους για την αποκάλυψη της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων και η αναμόχλευση των σκοτεινών πλευρών της υπόθεσης, «δικαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ» λένε στην Κουμουνδούρου. Επίσης η στάση του ΠΑΣΟΚ στην προανακριτική επιτροπή (Κεκέρογλου κλπ) μόνο στην κατεύθυνση της διαλεύκανσης της υπόθεσης είναι και βασικά ταυτίζεταιαπόλυτα με επιδιώξεις της Νέας Δημοκρατίαςκάτι που μένει να αποσαφηνιστείκαι στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις