Κορονοϊός νοσοκομειακοί γιατροί: Δυο ημέρες μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκημε φόντο τις εξελίξεις με τον εξάπλωση του κορονοϊού, για θωράκιση της Δημόσιας Υγείας και προσλήψεις γιατρών, και μια ημέρα μετά την αντίστοιχη έκκληση του Βασίλη Κικίλια, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), προέβη σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία. Επισημαίνει ότιστην προκήρυξη που «τρέχει» για 2.000 θέσεις επικουρικού προσωπικού και η οποία λήγει την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, δεν υπάρχει ούτε μία θέση επικουρικού γιατρού, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό.

«Όχι μόνο αυτό. Αντί να μονιμοποιήσει τους ήδη υπηρετούντες, των οποίων η θητεία λήγει ξεκινώντας από τον Μάρτιο μέχρι 30/9, παρατείνει τη σύμβασή τους μόνο για 4 μήνες και δεν προσλαμβάνει τους γιατρούς των οποίων η θητεία έχει λήξει το προηγούμενο διάστημα και για τους οποίους έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες διορισμού τους περιμένοντας να περάσει… το τρίμηνο από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης», υπογραμμίζει η ΟΕΝΓΕ. Ζητά να προσληφθεί άμεσα όλο το αναγκαίο προσωπικό για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ. Να προσληφθούν άμεσαεπικουρικοί ακόμα και αν δεν έχει παρέλθει το τρίμηνο από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης και να γίνουν διορισμοί σεμόνιμες θέσεις όλων των υπηρετούντων σήμερα επικουρικών γιατρών.

Διαβάστε: Κορονοϊός Μέτρα: Κλείνουν εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες – Στα 190 ανέρχονται τα κρούσματαΑναλυτικά η ανακοίνωσή της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών: «Δύο μέρες μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που διαβεβαίωσε ότι ήδη κάνουμε ότι χρειάζεται για να θωρακιστεί η Δημόσια Υγεία και έκανε λόγο για προσλήψεις γιατρών, μία μέρα μετά τη «δραματική έκκληση» του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια που καλούσε τους γιατρούς «να υποβάλουν αίτηση, να προσληφθούν με διετείς συμβάσεις και μετά να παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», στην προκήρυξη που τρέχει για 2.000 θέσεις επικουρικού προσωπικού και η οποία λήγει την Κυριακή 15/3, δεν υπάρχει ούτε μία (1) θέση επικουρικού γιατρού.Δεν υπάρχει πρόσκληση ενδιαφέροντος για επικουρικούς γιατρούς.

Όχι μόνο αυτό. Αντί να μονιμοποιήσει τους ήδη υπηρετούντες, των οποίων η θητεία λήγει ξεκινώντας από τον Μάρτιο μέχρι 30/9, παρατείνει τη σύμβασή τους μόνο για 4 μήνες και δεν προσλαμβάνει τους γιατρούς των οποίων η θητεία έχει λήξει το προηγούμενο διάστημα και για τους οποίους έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες διορισμού τους περιμένοντας να περάσει… το τρίμηνο από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης.

Τέλος, πέρα από γενικόλογες αναφορές για πρόσθεση κρεβατιών στις ΜΕΘ δεν δεσμεύονται για την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού ώστε να ανοίξουν τα 100 κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ.

Απαιτούμε:

  • Να προσληφθεί άμεσα όλο το αναγκαίο προσωπικό για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ.
  • Άμεσα, χωρίς χρονοτριβή, να προσληφθούν οι συνάδελφοι επικουρικοί ακόμα και αν δεν έχει παρέλθει το τρίμηνο από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης.
  • Διορισμούς σε μόνιμες θέσεις όλων των υπηρετούντων σήμερα επικουρικών γιατρών».
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις