Μάκης Βορίδης: Σύμφωνα με τον υπουργόυπάρχει μέριμνα της πολιτείας προκειμένου να στηριχθούν οι αγρότες και οι αλιείς που πλήττονται από τον κορονοϊό.

«Υπάρχει ήδη πλέγμα οικονομικών μέτρων στήριξης. Είναι έως100.000ευρώ για τους αγρότες και στα 120.000 για τους αλιείς αρκεί η ζημιές να συνδέονται με τον κορονοϊό. Αλλά με την προϋπόθεση ότι διαπιστώνουμε πώς η ζημία συνδέεται με την υγειονομική κρίση που βιώνουμε. Όχι εάν κάποιος βίωνε οικονομικό πρόβλημα γενικά» σημείωσε ο υπουργός. Επί τούτου, επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να βρεθεί στο πλευρό των Ελλήνων παραγωγών «θα θα στηρίξουμε στα προβλήματα που θα προκύψουν από αυτή τη κρίση. Όμως δεν βρισκόμαστε στην εποχή του λεφτόδεντρου».

Επάρκεια στο τρόφιμα

Σε ότι αφορά των τομέα των τροφίμων, ο υπουργός διαβεβαίωσε υπάρχει επάρκεια. «Σκοπός είναι να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια της διατροφικής αλυσίδας και της διατροφικής ασφάλειας. Γιατί εξαιτίας των περιορισμών στα σύνορα, μπορούν να δημιουργήθουν τέτοιες ανωμαλίες στην αγορά τροφίμων. Μέχρι στιγμής στην Ενωση δεν υπάρχει τέτοια δυσκολία» υπογράμμισε.

«Στην Ελλάδα υπάρχει επάρκεια τροφίμων» είπε, προσθέτοντας ότι οι επιπτώσεις για τη χώρας μας δεν θα τελειώσουν με το πέρας της υγειονομικής κρίσης.

Για Πάσχα και ελληνικό αρνί

Επιπλέον, ο κ. Βορίδης, σχολίασε το θέμα των αμνοεριφίων ενόψει Πάσχα, κάνοντας λόγο πώς φέτος οι ‘Ελληνες θα φάνε… αρνί από τον τόπο τους.

«Λόγω της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, από τις 300.000 αμνοερίφια που εξαγάγαμε, θα περιοριστούμε στις 100.000. Ωστόσο, επειδή την περίοδο του Πάσχα, η εσωτερική κατανάλωση προσέγγιζε τα δύο με τρία εκατομμύρια αμνοερίφια, γινόμασταν εισαγωγικοί, για να καλύψουμε τις εγχώριες ανάγκες.

Ως εκ τούτου φέτος θα φάμε ελληνικό αρνί», επισήμανε ο υπουργός.