Σταύρος Καλαφάτης:Για συνθήκες πολέμου σε δύο μέτωπα αυτό του κορονοϊού και της φύλαξης των ανατολικών συνόρων της χώρας κάνει λόγο σε δημόσιο μήνυμά του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης. Στην ίδια δήλωσή πάντως αναγνωρίζει την συνεισφορά των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Παράλληλα καλεί σε εγρήγορση της ατομικής ευθύνης και σε αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων που προτείνονται από τις αρχές.

Σε καιρούς πολέμου…

Στην δήλωση του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει πως «σε καιρούς πολέμου, οι Έλληνες ήμασταν πάντα ενωμένοι απέναντι στον κοινό εχθρό. Το ίδιο είμαστε και σήμερα που αντιμετωπίζουμε –όπως ολόκληρος ο Κόσμος- την εισβολή ενός αόρατου εχθρού. Βάζουμε πάνω και πέρα από κομματικές ταυτότητες το συλλογικό καλό και ανταποκρινόμαστε στις οδηγίες που απευθύνουν οι ηγέτες του πολεμικού μετώπου, οι επιστήμονες και οι ειδικοί, οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Μεταφέρουμε παντού τη δική τους φωνή και τηρούμε τα μέτρα που υπαγορεύουν. Λιποτάκτες της ευθύνης δεν μπορεί να υπάρχουν ανάμεσά μας». Μάλιστα επισημαίνει πως «ο κίνδυνος ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού είναι σοβαρός και επιβάλλεται επαγρύπνηση από όλους. Κανένας μην κάνει λάθος. Θα είναι βαριές οι τύψεις εάν αφήσουμε την ανεμελιά να γίνει αιτία θανάτου του παιδιού, του γονιού, του παππού, οποιουδήποτε ανθρώπου γύρω μας. Κι αυτό να το σκεφτούμε τώρα. Αύριο μπορεί να είναι αργά».

Ομοθυμία

Ο Σταύρος Καλαφάτης αναγνωρίζει την ομοθυμία των πολιτικών κομμάτων στην αντιμετώπιση του κορονοϊού σημειώνοντας ότι «στις δύσκολες αυτές ώρες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση, οι αρμόδιες Αρχές κάνουν ό,τι χρειάζεται. Οι ηγεσίες των κομμάτων κινούνται στην ίδια κατεύθυνση». Παράλληλα αναφέρεται και στους εργαζόμενους στα τμήματα πρώτης γραμμής μιλώντας για τους «ηγέτες του πολεμικού μετώπου, οι μαχητές με τις πράσινες και λευκές μπλούζες, οι γιατροί, το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, οι φαρμακοποιοί αποδεικνύονται ήρωες. Όπως και οι αστυνομικοί, οι στρατιωτικοί, οι φύλακες στα σύνορά μας».

(Τα σύνορα του Έβρου θεωρεί ώς δεύτερο ανοιχτό μέτωπο, μαζί με αυτό της παδημίας, ο γραμματέας της Κ.Ο της Ν.Δ Σταύρος Καλαφάτης)

Τέλος ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματοςαναφέρεται στην «διπλή πρόκληση που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας, η εισβολή του κορονοϊού και οι εξ Ανατολών επιθετικές προκλήσεις, επιβάλλουν ετοιμότητα και επαγρύπνηση, ενότητα και ομοψυχία, αυτοσυγκράτηση και πειθαρχία. Επιβάλλουν στις πολιτικές δυνάμεις και την κοινωνία των πολιτών να στηρίξουν την Κυβέρνηση και τους ηγέτες του διπλού πολεμικού μετώπου. Επιβάλλουν, στον καθένα και την καθεμιά από μας, να αναδείξουμε τις αρετές του Έθνους και το φιλότιμο του Έλληνα. Έτσι ώστε, όλοι μαζί, με πίστη στο Θεό και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, να βγούμε και πάλι νικητές».