ΑλέξηςΧαρίτσης: Πιο αναλυτικά, σχολίασε την ανάρτηση στο Twitter του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της σχολής «Ελληνική Αγωγή».«Περιμέναμε υπομονετικά όλη μέρα μία απάντηση από την κυβέρνηση για τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη, ο οποίος εκμεταλλεύεται την κρίση για να διαφημίσει εκπαιδευτικά προγράμματα, επί πληρωμή, της σχολής του. Όπως φαίνεται, ούτε το Σύνταγμα και το ασυμβίβαστο που προβλέπει για τους υπουργούς, ούτε φυσικά η ηθική έχει κάποια σημασία για τον κ. Γεωργιάδη», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης.

«Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύβεται. Οφείλει να απαντήσει άμεσα: Στηρίζει ή αποδοκιμάζει τις πρακτικές του υπουργού του να διαφημίζει την οικογενειακή του επιχείρηση;», προσθέτει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, με φόντο το κλείσιμο των σχολείων λόγω της πανδημίας, βρήκε ευκαιρία να διαφημίσει«διαδραστικό πρόγραμμα» της επιχείρησής του για μαθητές του Δημοτικού σχολείου,με κόστος 5 ευρώ.
«Το πρώτο ζωντανό διαδραστικό πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού στα Αρχαία Ελληνικά από την @EllinikiAgogi ευκαιρία τώρα που είμαστε όλοι σπίτι να το παρακολουθήσετε με τα παιδιά σας (κόστος μόνον 5€)» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων.

Την απόφασή αυτή, αλλά και τη σιωπή της ΝΔ για το ασυμβίβαστο των δραστηριοτήτων του υπουργού, σχολιάζει ο Νίκος Φίλης, που επικρίνει την κυβέρνηση.«Και ξάφνου μέσα στις δυσκολίες των ημερών, Τρίτη πρωί μαθαίνουμε πως η λύση για την παιδεία των μαθητών θα έρθει από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης και όχι από το υπουργείο Παιδείας!Και μάλιστα κατευθείαν από τον ίδιο τον υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη! Με απευθείας διαδραστικό πρόγραμμα για την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα της Ελληνικής Αγωγής! Με πιστοποιητικό παρακολούθησης! Με κόστος μόλις 5 ευρώ!Τελικά αυτή η κυβέρνηση έχει κι άλλες καινοτόμες ιδέες για την εκπαίδευση και την κατάρτιση και δεν σταματά στα voucher-περίγελο για τους επιστήμονες. Μόνο που καλό θα ήταν κάποια στιγμή να κάνει ένα σεμινάριο στα μέλη της, τόσο για τα Ασυμβίβαστα που ορίζει το Σύνταγμα όσο και για τα Όρια που ορίζει η ηθική!Ντροπή!», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Παιδείας.