Επιβεβαίωση flash.gr: Όπως πρώτο το flash.gr είχε εγκαίρως αποκαλύψει, πληροφορίες "Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές υπάρχουν σενάρια να γίνει πιο αυστηρό το συγκεκριμένο μέτρο (σ.σ.περιορισμού μετακινήσεων) ώστε να μην ανατραπεί ο καλός μέχρι σήμερα έλεγχος του περιορισμού του COVID-19. Οι προτάσεις που υπάρχουν στο τραπέζι είναι ναπεριοριστούν οι έξοδοι" Οι χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά και οι σημερινές για απαγόρευση σουβλίσματος τους αρνιού τεκμηριώσαν το ρεπορταζ μας.

Πιο συγκεκριμένα χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε αυστηροποίηση των μέτρων μόνο όσον αφορά στην αντιμετώπιση φαινομένων υπερβολικής διόγκωσης του χρόνου για μια δραστηριότητα έξω από το σπίτι με αυστηρότερους ελέγχους όπως και προσπάθεια στην κατεύθυνση του να γίνονται συντεταγμένα οι βασικές μετακινήσεις.«Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς το έντυπο για τις έξι επιλογές που έχει, τρεις φορές την ημέρα. Συνδυάζουμε την έξοδο μας για το σουπερμάρκετ, το φαρμακείο, τον φούρνο της γειτονιάς μας και γυρίζουμε σπίτι μας. Αυτή είναι η μόνη αποτελεσματική άμυνα αυτή τη στιγμή. Και στο έντυπο και στο 13033 υπήρξε μια κατάχρηση από τους λίγους. Οι πιο πολλοί συμμορφώνονται ευλαβικά. Αλλά και αυτοί οι λίγοι μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα. Γι' αυτό θα αυστηροποιήσουμε το πλαίσιο αυτό». Ο κ. Πέτσας επισήμανε επίσης ότι υπάρχει προβληματισμός για την εικόνα με τις ουρές στις τράπεζες το τελευταίο διήμερο και υπενθύμισε ότι υπάρχει 10ήμερη αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Ενώ σήμερα (βλ.βιντεο) μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Πέτσας κλήθηκε να απαντήσει συγκεκριμένα στο αν θα επιτραπεί σε όσους έχουν ιδιωτική αυλή να ψήσουν οικογενειακά στο σπίτι τους,εκείνος απάντησε επί λέξει: «Εγώ είμαι από χωριό ξέρετε, δεν υπάρχει σπίτι που να πάει κάποιος να ψήσειαρνίή να βάλει κοκορέτσι και να μην μαζευτεί όλη η γειτονιά αργά ή γρήγορα».«Άρα θα απαγορευθεί;» επέμεινε ο παρουσιαστής Γιώργος Παπαδάκης για να λάβει την εξής απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο: «Εμείς θέλουμε τον συνωστισμό να αποφύγουμε, ο οποίος είναι δεδομένος σε αυτές τις συνθήκες, ξέρετε τι γίνεται στις πιλοτές των πολυκατοικιών, μην γελιόμαστε μεταξύ μας είναι ένα σημείο που θα μαζευτεί κόσμος».

Μείνετε πάντα άμεσα ενημερωμένοι διαβάζοντας flash.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις