Τσιόδρας LIVE: Κανονικά επανέρχεται η ενημέρωση των έξι, απόψε Δευτέρα 27 Απριλίου από τους κ.κ Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά για την πορεία της πανδημίας και τα μέτρα περιορισμού. Δεν θα συμβεί όμως και αύριο το ίδιο. Κι αυτό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες  το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυαριάκου Μητσοτάκη στο οποίο θα δώσει τον τόνο εξόδου από τις απαγορεύσεις θα γίνει στις 18.00.

Πάνω δηλαδή στην ώρα που συνήθως που εμφανίζονται ο λοιμωξιολόγος και ο υφυπουργός. Το πιθανότερο είναι λοιπόν να προηγηθεί το διάγγελμα του πρωθυπουργού και στη συνέχεια να ακολουθήσει από τους δύο η εξειδίκευση των όσων θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό.

Τι θα περιλαμβάνει η άρση των μέτρων για τα σχολεία

Η πρώτη φάση αφορά έναρξη μαθημάτων για όλες τις τάξεις Λυκείου και Γυμνασίου στις 11 Μαΐου και δύο εβδομάδες αργότερα, στις 25 Μαΐου, για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία με παράταση του σχολικού έτους. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά η σχολική χρονιά θα ολοκληρωθεί για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στο τέλος Μαΐου, ενώ για την πρωτοβάθμια στις 26 Ιουνίου.

ΜΜΜ και ωράριο εργαζομένων στο Δημόσιο

Το ζήτημα της λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ προβλέπει την επαναφορά των πρώην ελεγκτών με ένα επιμίσθιο, ενώ σε ό,τι αφορά στο Μετρό οι αποστάσεις μεταξύ των επιβατών θα ελέγχονται. Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο είναι να διπλασιάσει τα δρομολόγια των Μέσων Μεταφοράς τις ώρες αιχμής, δηλαδή το πρωί μεταξύ 6:00 και 8:30 και το βράδυ γύρω στις 20:00.

Παράλληλα, ενδέχεται να «σπάσει» το ωράριο των εργαζομένων σε διαφορετικές ώρες με τους μισούς εργαζόμενους να ξεκινούν τη δουλειά στις 8:00 το πρωί και οι υπόλοιποι δύο ώρες αργότερα ειδικά στο Δημόσιο όπως προανήγγειλε ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής

Καταστήματα, μπαρ, εστίαση

Τα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τα μπαρ, τις καφετέριες και τα καταστήματα εστίασης αφορούν τις επιχειρήσεις που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους και προβλέπεται να ανοίξουν σταδιακά όπως θα εξειδικευτεί στην αυριανή ενημέρωση.

Αναζητείται μέχρι τελευταία στιγμή η χρυσή τομή με την οποία θα εξασφαλίζεται αφ’ ενός η τήρηση αποστάσεων ανάμεσα στους πελάτες και αφ’ ετέρου ένας μίνιμουμ τζίρος ώστε να μπορέσουν τα καταστήματα αυτά να επιβιώσουν και να μην χαθούν θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις