Δημοσκόπηση Alco Open: Καμπανάκι για την κυβέρνηση αποτελεί η σφυγμομέτρηση της Alco για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open, όπου η πλειοψηφία των πολιτών βρίσκει ανεπαρκή τα μέτρα τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τις επιχειρήσεις. Ειδικότερα, στο θέμα των εργασιακών και της στήριξης των επιχειρήσεων σχεδόν 6 στους 10 κρίνουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως μη επαρκή.  Οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι τα οικονομικά μέτρα για τους εργαζόμενους είναι μη επαρκή με ποσοστό 60% και 28% επαρκή. Αντίστοιχα είναι και τα ποσοστά για τις επιχειρήσεις με 59% μη επαρκή και 21% επαρκή.

Όσο για τον ρυθμό άρσης των μέτρων, το 60% πιστεύει ότι είναι αυτός που πρέπει, το 24% ότι η άρση έγινε πιο γρήγορα και 10% θεωρεί πως η άρση των μέτρων έγινε πιο αργά.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, η πλειοψηφία εκτιμά ότι τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν μόνο για τις Πανελλήνιες, ενώ ειδικά για τα Δημοτικά σχολεία θεωρούν ότι δεν θα έπρεπε να ανοίξουν καθόλου. Ειδικότερα, για το αν ανοίγουν σωστά τα Λύκεια και τα Γυμνάσια ή θα έπρεπε να διεξαχθούν μόνο οι Πανελλήνιες, το 60% θεωρεί ότι έπρεπε να διεξαχθούν μόνο οι Πανελλαδικές οι εξετάσεις, με το 29% να θεωρεί σωστή την απόφαση. Για τα Δημοτικά σχολεία το 73% θεωρεί ότι δεν πρέπει να ανοίξουν, ενώ το 17% πιστεύει ότι πρέπει να ανοίξουν τον Ιούνιο.

Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 40%, έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή 17,4 ποσοστιαίες μονάδες. Στο 5,9% το ΚΙΝΑΛ, στο 5,1% το ΚΚΕ, στο 3,8% η Ελληνική Λύση, στο 2,2% το ΜέΡΑ25.

Η πλειοψηφία δηλώνει ικανοποιημένη από τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Βασίλη Κικίλια και του Νίκου Χαρδαλιά, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι 6 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με τη στάση του Αλέξη Τσίπρα στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 49%, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει το 20%. Κανένας από τους δύο απάντησε το 25%.

Για το αν πρέπει να γίνουν εκλογές συντριπτικό είναι το «όχι» του 87%, ενώ το 67% θεωρεί ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές.