Έτσι μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Ηλία Κασιδιάρη που επιχειρεί να ανακαταλάβει τον χώρο της άκρας Δεξιάς μετά την κατάρρευση της Χρυσής Αυγής, ένας νέος σχηματισμός κυοφορείται στον χώρο της κεντροδεξιάς από πρώην γαλάζια στελέχη.  Πρωταγωνιστής στο εγχείρημα -που όπως συζητείται θα φέρει πιθανότατα το όνομα «Δημοκράτες»-  είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ενώ την ευθύνη του στρατηγικού σχεδιασμού φέρεται να έχει ο Νίκος Καραχάλιος, γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ επί ηγεσίας Κώστα Καραμανλή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στις σχετικές συζητήσεις παίρνουν μέρος τουλάχιστον 20 πρώην υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ, όπως πχ ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Αργύρης Ντινόπουλος, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Νίκος Νικολόπουλος, ο Γ. Λαμπρόπουλος, ο Χρ. Ζώης κα.

Οι διεργασίες γίνονται υπό άκρα μυστικότητα γιατί οι μετέχοντες στην προσπάθεια θεωρούν ότι – εφόσον διαρρεύσουν λεπτομέρειες-  ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ θα επιχειρήσει να τους εμφανίσει ως γραφικούς προκειμένου να τους εξοντώσει πολιτικά. Γι΄ αυτό αφήνουν τον Ευ. Αντώναρο να παίρνει πάνω του όλες τις επιθέσεις όταν κάνει αναρτήσεις που προοιωνίζονται ότι κάτι «ψήνεται» στο χώρο του κέντρου.

Ωστόσο, το θέμα έχει ήδη κυκλοφορήσει σε ΜΜΕ που τονίζουν ότι οι πληροφορίες αυτές είναι απολύτως διασταυρωμένες, παρόλο που μπορεί, για λόγους τακτικής, να διαψευστούν. Μάλιστα, ήδη συγκροτούνται ψηφοδέλτια σε ολόκληρη την επικράτεια γιατί υπάρχει η ανησυχία για την πραγματοποίηση πρόωρων εκλογών. Αν γίνουν εκλογές τον Ιούλιο το νέο κόμμα δεν θα είναι έτοιμο, τον Σεπτέμβριο όμως εκτιμούν ότι θα προλάβουν.

Οι διαφωνίες τους με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση είναι πολλές: Αποκηρύττουν το φλερτ με τους σημιτικούς εκσυγχρονιστές και την εγκατάσταση κάποιων από αυτούς εντός του Μεγάρου Μαξίμου, διαφωνούν με την ανανέωση της θητείας του Γ. Στουρνάρα στην ΤτΕ, πιστεύουν ότι η οικονομική πολιτική στοχεύει πρωτίστως στη στήριξη της ελίτ και όχι στην ανακούφιση των ασθενέστερων.

Ενδιαφέρον έχει και η επισήμανση εκ μέρους της ιστοσελίδας Tvxs.gr ότι σε εποικοινωνία με ηγετικό στέλεχος του κυοφορούμενου κόμματος, αυτό επιβεβαίωσε, με τον όρο της ανωνυμίας το ρεπορτάζ, αλλά τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν έχει καμία σχέση με τη σχετική πολιτική πρωτοβουλία. «Ούτε μας έχει ενθαρρύνει, ούτε μας στηρίζει με οποιονδήποτε τρόπο» ξεκαθάρισε.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι το όνομα «Δημοκράτες» είχε «κλειδωθεί» επί Κ. Καραμανλή, όταν εξεταζόταν το ενδεχόμενο αλλαγής του ονόματος της ΝΔ. Το σκεπτικό ήταν ότι παραπέμπει και στους Ρεπουμπλικανούς και στους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ.