«Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό είναι τόσο σοβαρό, όσο και η εικόνα των υπουργών της να αλληλοκαρφώνονται δημοσίως…», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Χαρίτσης σημειώνει: «Ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Κόνσολας, μετά τις έντονες αντιδράσεις που ξεσήκωσε η σχετική κυβερνητική πρόταση, χαρακτηρίζει σε ζωντανή μετάδοση στον Alpha TV “επικίνδυνους” και “ανεπαρκείς” όσους μιλούν για κατάταξη των νησιών σε επικίνδυνα και μη». Ο κ. Χαρίτσης προσθέτει: «Άρα και τον υπουργό του κ. Θεοχάρη που παρουσίασε αυτή την κατάταξη στην ανακοίνωση των μέτρων της κυβέρνησης μετά το διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη τη προηγούμενη βδομάδα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «ο κ. Κόνσολας υπερθεμάτισε μάλιστα λέγοντας ότι “δεν συμφωνούμε κατ’ ανάγκη σε όλα μέσα σε ένα υπουργείο”». «Δυστυχώς το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό και τα νησιά μας είναι τόσο σοβαρό, όσο σοβαρή είναι και η εικόνα των υπουργών του κ. Μητσοτάκη να αλληλοκαρφώνονται δημοσίως…», καταλήγει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Σημειώνεται ότι μιλώντας χθες, Πέμπτη 28 Μαΐου, στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή, ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, που ως βουλευτής Δωδεκανήσου έχει άμεση επαφή με τα προβλήματα των κατοίκων, απαντώντας στον δήμαρχο Σύμης, κ. Παπακαλοδούκα ο οποίος είχε εκφράσει ανοιχτά τις αντιρρήσεις του για την απόφαση αυτή του υπουργείου, τόνισε: «Θα ήταν παραλογισμός αν το υπουργείο Τουρισμού προέβαινε σε κατάταξη των νησιών, σε επικίνδυνα και μη. Το υπουργείο δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση. Αυτοί που το ισχυρίζονται είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι και ανεπαρκείς».

Σε νέα του παρέμβαση στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» σήμερα, 29 Μαΐου, ο κ. Κόνσολας επέμεινε στην άποψή του ότι όσοι προβάλλουν ζητήματα τα οποία χαρακτηρίζουν επικίνδυνα κάποια μέρη της χώρας μας είναι «και επικίνδυνοι και ανεύθυνοι», «αδειάζοντας» στην ουσία τον υπουργό Χάρη Θεοχάρη. Είπε, μάλιστα ότι «δεν συμφωνούμε κατ’ ανάγκη σε όλα μέσα σε ένα υπουργείο». Κατέληξε, δε, λέγοντας πως έχει διαφορετική οπτική γωνία σε ό,τι αφορά τα θέματα νησιωτικής πολιτικής.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με τον υφυπουργό Μάνο Κόνσολα

«Αν κάποιος στο υπουργείο (Τουρισμού) είναι γιατρός και κατατάσσει τα νησιά, τότε είναι σε λάθος υπουργείο», δήλωσε ο κ. Κόνσολας, και πρόσθεσε: «Αν ο κ. Θεοχάρης δημοσιοποίησε ένα ζήτημα που ήταν σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και δημιούργησε προβλήματα, πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Θεοχάρη». Στο ερώτημα αν πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Θεοχάρης, άφησε αιχμές και προς τον πρωθυπουργό λέγοντας: «Δεν μπορώ να υποκαταστήσω τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν χρειάζεται υποδείξεις».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις