Μετά την 1η Ιουλίου, θα γίνουν οι όποιες διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα, «προανήγγειλε», σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουνίου, ο υπουργός Επικρατείας. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Γεραπετρίτης είπε χαρακτηριστικά ότι δεν χρειάζονται εκτεταμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, γιατί η κυβέρνηση έχει πάει πολύ καλά. Ακόμη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στα οργανωτικά σχήματα των υπουργείων με συνενώσεις και διαχωρισμούς.

«Όπου χρειάζεται, θα γίνουν οργανωτικές αλλαγές στο κράτος. Όλα τα υπουργεία παρακολουθούνται ψηφιακά, αλλά γενικά δεν χρειάζονται μεγάλες αλλαγές», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται στο εν λόγω ζήτημα. Ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει και κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Διαψεύδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κυβερνητικών συντακτών κληθείς να σχολιάσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ήταν κατηγορηματικός.«Δεν υφίσταται κανένα θέμα ανασχηματισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τροφοδοτούν σενάρια ανασχηματισμού. Είναι ενδεικτικό ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση της Pulse, έξι στους δέκα ερωτηθέντες τάχθηκαν υπέρ των αλλαγών στην κυβέρνηση, ενώ μόλις το 22% απαντά πως το κυβερνητικό σχήμα θα πρέπει να μείνει ως έχει.

Μάλιστα, οι μισοί και πλέον από τους ερωτηθέντες που δηλώνουν ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζονταν υπέρ του ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, το 53% των ψηφοφόρων της ΝΔ απαντούσε θετικά σε διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα έναντι ενός 34% που έλεγε πως δεν χρειάζονταν αλλαγές στην κυβέρνηση.

Σενάρια για ανασχηματισμό είχαν κυκλοφορήσει και στα μέσα Μαΐου, με τις κυβερνητικές πηγές τότε να αναφέρουν ότι «η κυβέρνηση λειτουργεί καλά και αποδοτικά. Ανασχηματισμός εν μέσω κρίσης δεν γίνεται. Οι υπουργοί έχουν πολλή δουλειά να κάνουν και οφείλουν όλοι να ασχολούνται με το έργο τους κι όχι με σενάρια ανασχηματισμού που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για το έργο της κυβέρνησης».

Μιλώντας, μάλιστα, τότε σε συνεργάτες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε σύμφωνα με την διαρροή: «Το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού είναι στραμμένο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στην επανεκκίνηση του τουρισμού και συνολικότερα της οικονομικής δραστηριότητας και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων απασχόλησης ώστε να περιοριστεί η απώλεια θέσεων εργασίας. Γι’ αυτό το λόγο έχει συνεχείς συσκέψεις και σε αυτό το έργο θέλει προσηλωμένους τους υπουργούς κι όχι στη σεναριολογία».