Η κ. Σακελλαροπούλου ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να αγοραστεί άμεσα το υπηρεσιακό όχημα ώστε να επιτρέπεται και η διέλευσή του και εντός του Μεγάλου Περιπάτου. Νέο υπηρεσιακό αυτοκίνητο θα προμηθευτεί πολύ σύντομα σύμφωνα με πληροφορίες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η πρώτη πολίτης της χώρας είναι γνωστή για τις ευαισθησίες της σε περιβαλλοντικά ζητήματα και αυτός είναι άλλωστε ένας από τους βασικούς λόγους που ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προμηθευτεί η Προεδρία της Δημοκρατίας μέσω leasing ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις της εντός της πρωτεύουσας. Ήδη γίνονται οι κατάλληλες συνεννοήσεις και πολύ σύντομα θα βρίσκεται στο πάρκινγκ του νεοκλασικού Μεγάρου της Ηρώδου Αττικού. Σημειωτέον ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα επιτρέπονται και εντός του Μεγάλου Περιπάτου που ξεκίνησε να δημιουργεί εδώ και μερικές ημέρες ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Μπακογιάννης: Ελεύθερη η είσοδος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο κέντρο της Αθήνας

Μιλώντας στην μόνιμη επιτροπή προστασίας περιβάλλοντος της Βουλής,o Δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι πρόθεση του Δήμου είναι η δωρεάν στάθμευση για ηλεκτρικά οχήματα, ενώ υποστήριξε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα τοποθετηθούν 30 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων.

Ερωτηθείς από το δημοσιογράφο του 9.84, αν είναι αποσπασματική η δημιουργία ποδηλατοδρόμων, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε ότι ο Μεγάλος Περίπατος, μήκους 6,8 χλμ, είναι φτιαγμένος για το ποδήλατο. «Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη βήματα για ένα οργανωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, όμως από κάπου πρέπει να αρχίσουμε». Ενώ μιλώντας στην μόνιμη επιτροπή προστασίας περιβάλλοντος της Βουλής,o Δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι πρόθεση του Δήμου είναι η δωρεάν στάθμευση για ηλεκτρικά οχήματα, ενώ υποστήριξε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα τοποθετηθούν 30 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων. Ερωτηθείς από το δημοσιογράφο του 9.84, αν είναι αποσπασματική η δημιουργία ποδηλατοδρόμων, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε ότι ο Μεγάλος Περίπατος, μήκους 6,8 χλμ, είναι φτιαγμένος για το ποδήλατο. «Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη βήματα για ένα οργανωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, όμως από κάπου πρέπει να αρχίσουμε».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις