Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ

Με το εν λόγω σχέδιο νόμου, κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, το ποίο αποτελεί ουσιαστικά αντιγραφή αντίστοιχου χουντικού νόμου του 1971, η κυβέρνηση δίνει στην αστυνομία την εξουσία και την αρμοδιότητα να κρίνει ποιες συγκεντρώσεις επιτρέπονται και ποιες όχι, να διαλύει όποιες συγκεντρώσεις κρίνει κατά το δοκούν, καθώς και να επιβάλλει αλλαγές στον τόπο συγκέντρωσης και τη διαδρομή μιας διαδήλωσης. Ακόμα, καθιερώνει «ιδιώνυμο» για την παρουσία σε διαδηλώσεις που δεν έχουν πάρει έγκριση ή δεν έχουν “συμμορφωθεί προς τα υποδείξεις” των αστυνομικών, τιμωρώντας τους διαδηλωτές με ποινή φυλάκισης ενός έτους! Συγχρόνως, προβλέπει την ευθύνη των διοργανωτών μιας κινητοποίησης, ποινική και αστική, για οτιδήποτε συμβεί σε αυτή, εάν δεν μπορέσουν να αποδείξουν ότι την προφύλαξαν επαρκώς. Δηλαδή, οι εκπρόσωποι συνδικάτων ή κινημάτων που διοργανώνουν μια κινητοποίηση θα είναι έρμαια οποιασδήποτε ομάδας επιθυμεί να προκαλέσει επεισόδια, είτε αυθόρμητα, είτε κατευθυνόμενα  και αν δεν πείσουν για τις επιδόσεις τους στην καταστολή (!) θα είναι υπαίτιοι για οποιαδήποτε φθορά, βλάβη ή τραυματισμό!

Τα αποδεικτικά που δημοσίευσε ο Γιάννης Ραγκούσης στο facebook

Τα ψέματα Μητσοτάκη – Χρυσοχοϊδη για το νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

  1. Δείτε τι προέβλεπε το Νομοθετικό Διάταγμα της Χούντας και τι ακριβώς – ίδιο και χειρότερο – προβλέπει το Νομοσχέδιο Μητσοτάκη – Χρυσοχοίδη για τις δημοκρατικές συγκεντρώσεις.
  2. Δείτε και τις φωτογραφίες από 2 συγκεντρώσεις-μία έξω από το Κοινοβούλιο και μια έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών τον εφετινό Φεβρουάριο-των 50 ατόμων, πάνω στο πεζοδρόμιο, λόγω του ότι από το 2013 ισχύει το Προεδρικό Διάταγμα 120 που δίνει αυτήν ακριβώς τη δυνατότητα στην Ελληνική Αστυνομία.

Λένε ψέματα λοιπόν οι κ.κ. Χρυσοχοίδης-Μητσοτάκης ότι αυτοί θα καθιερώσουν μια τέτοια αρμοδιότητα για την ΕΛΑΣ, που δήθεν τώρα θα απαλλάξει τους πολίτες από την καθημερινή ταλαιπωρία των «50 ατόμων».

Ιδού οι αποδείξεις για την αλήθεια καθώς και για τα ψέματά τους . 1. Δείτε τι προέβλεπε το Νομοθετικό Διάταγμα της…

Gepostet von Giannis Ragkousis amDonnerstag, 2. Juli 2020

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις