«Αρπάχτηκαν» μέσω Twitter ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. Κάδρο της νέας διαμάχης ήταν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης έσπευσε να πανηγυρίσει μέσω Twitter γράφοντας: «Το έργο ξεκίνησε, η Ελλάδα και η Αθήνα αλλάζουν!» και ανεβάζοντας βίντεο με τις μπουλντόζες

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, στο κείμενο με το οποίο συνοδεύει το βίντεο, έγραψε «Επειδή με ρωτάγατε συνέχεια «πότε θα μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό» τώρα οι μεμψίμοιρες δηλώσεις των Συριζαίων ας γίνουν τμήμα αυτής της υπέροχης μέρας ως υπενθύμιση από ποιους μας γλίτωσε ο Ελληνικός Λαός. Το έργο ξεκίνησε η Ελλάδα και η Αθήνα αλλάζουν!».

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Παππάς ανέφερε σχετικά: «Εγκαίνια Μητσοτάκη για να γκρεμίσει το δημόσιο πέντε κτίρια στο Ελληνικό – Για τα υπόλοιπα 900 βλέπουμε» και παρέπεμψε στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα. Σημειώνεται πως σε δήλωσή του ο κ. Παππάς, αναφέρει ότι «έναν χρόνο πριν, οι μπουλντόζες θα έμπαιναν στο Ελληνικό τις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησης της ΝΔ και σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστησε φιέστα για την κατεδάφιση μόλις πέντε κτιρίων και για τα υπόλοιπα 895 “βλέπουμε”».

Επίσης, κάνει λόγο για «εικονική πραγματικότητα της ΝΔ» στην οποία, όπως σχολιάζει, «απαντά η ίδια η πραγματικότητα». Συγκεκριμένα, τονίζει: «Ως σήμερα:

– Το μόνο που έχει κάνει η κυβέρνηση είναι να καταθέσει και να ψηφίσει σειρά τροπολογιών, προς όφελος κυρίως του επενδυτή.

– Δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών από το Δημόσιο στον επενδυτή, προϋπόθεση απαραίτητη για να ξεκινήσει η επένδυση.

– Η άδεια του καζίνο και οι δικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν είναι ζητήματα που μένουν ανοιχτά.

– Παραμένει ασαφές ποιος θα αναλάβει το κόστος για τις παρούσες εργασίες. Το Δημόσιο ή ο επενδυτής;».


Ο κ. Γεωργιάδης θεώρησε σωστό να απαντήσει και σημείωσε τα εξής: «Πραγματικά δεν σας καταλαβαίνω γιατί εξευτελίζεστε έτσι; Λέτε σήμερα να γκρεμίζαμε 900 κτίρια; Σήμερα 5 έως τέλος του χρόνου όλα. Το έργο ξεκίνησε και δουλέψατε και εσείς γί’αυτό. Αντί να μπαίνετε στην εικόνα γκρινιάζετε κρίμα» απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.