Κρατώντας πανό που έλεγε ότι “δεν ζούμε με 400 ευρώ“, οι συμμετέχοντες είχαν από νωρίς συγκεντρωθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης της Κέρκυρας, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στον τουρισμό που έχει πληγεί σοβαρά φέτος από την πανδημία και τα ελλιπή μέτρα για την στήριξη του κλάδου και των εργαζομένων, όπως καταγγέλλουν. Σύμφωνα με το τοπικό Corfu TV, ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε σήμερα με ελικόπτερο συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ενώ στο νησί βρίσκεται κλιμάκιο κορυφαίων υπουργών. Ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει το απόγευμα εργασίες του Kassiopi Project στην περιοχή Ερημίτης και θα έχει συναντήσεις με φορείς του νησιού. Υπουργοί που τον συνοδεύουν, έχουν ξεκινήσει συναντήσεις εργασίας με τοπικούς φορείς.

Η διαμαρτυρία για τον τουρισμό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Αχχίλειον με την Λίνα Μενδώνη και δήλωσε πως είναι “ντροπή να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση”. Ανέφερε πως οι εικόνες που είδε δεν μας τιμούν και  αναφέρθηκε στην ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου, τονίζοντας ότι θα το παρακολουθεί στενά.

Στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, βρίσκεται ακόμη επίσκεψη στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και συνάντηση με εμπορικούς φορείς του νησιού στο Επιμελητήριο της Κέρκυρας. Το απόγευμα, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και στη συνέχεια θα μεταβεί στο μουσείο του Ιωάννη Καποδίστρια.  Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων – Βιομηχανίας και Εμπορίου Νίκος Παπαθανάσης, ο ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος. Από χθες βρίσκεται στο νησί ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, που είχε συναντήσεις αρχικά με την δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων Μερόπη Υδραίου και στην συνέχεια με την περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από Corfu TV

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις