Σχολεία μάσκες: Η υφυπουργός Παιδείας μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV τόνισε ότι θα δίνονται δύο υφαμάτινες μάσκες σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό και όχι τρεις όπως είχε γίνει γνωστό μέχρι σήμερα. Παράλληλα τόνισε πως η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία είναι σημαντική, αλλά και ότι γίνεται προσπάθεια προκειμένου να διασφαλιστεί η κανονικότητα στις σχολικές συνθήκες, ενώ  μέχρι στιγμής ανέφερε ότι η ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία είναι η 7η Σεπτεμβρίου. Τέλος σε ότι έχει να κάνει με τις περιπτώσεις των γονέων που δεν θέλουν τα παιδιά τους να φορούν μάσκα στην τάξη, η υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι οι κανόνες θα ισχύσουν για όλους.

Στέλιος Πέτσας: Υποχρέωση της κυβέρνησης οι δωρεάν μάσκες στα σχολεία

Για το θέμα του εμβολιασμού, δήλωσε ικανοποιημένος από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης. “Κινηθήκαμε πολύ γρήγορα και η ΕΕ έδειξε πολύ σωστά αντανακλαστικά με τα συμβόλαια προαγοράς που υπέγραψε με την πρώτη εταιρεία, αλλά και με άλλες, με αποτέλεσμα να είμαστε πιο αισιόδοξοι, ότι μάλλον γρηγορότερα, παρά αργότερα θα είναι διαθέσιμο το εμβόλιο”. Και πρόσθεσε: “Δεν διαπραγματεύονται μονομερώς με τις εταιρείες, προκειμένου να υπάρχει ένας ικανός αριθμός εμβολίων για όλες τις χώρες της ΕΕ. Άρα, αυτό που είπε ο υπουργός Υγείας, κ. Κικίλιας, τις προηγούμενες ημέρες, για έναν ικανό αριθμό εμβολίων τον Δεκέμβριο, ισχύει“.

Ο ίδιος δήλωσε πως ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη, 12 με 13 Σεπτεμβρίου, μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας και της εργασίας. “Δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω” είπε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση ενισχύει εκείνα τα μέτρα που δουλεύουν και προσπαθεί να διορθώσει ή να βάλει στο συρτάρι εκείνα που δεν δουλεύουν. “Ένα μέτρο που δούλεψε πολύ για την παροχή ρευστότητας, ήταν η επιστρεπτέα προκαταβολή. Με τις δύο φάσεις, περίπου 90.000 δικαιούχοι έχουν λάβει περίπου 1,8 δισ. ευρώ, που είναι μεγάλη ένεση ρευστότητας στην οικονομία σε σύντομο χρονικό διάστημα, τη στιγμή που οι τράπεζες δεν ήταν σε θέση να δώσουν, με την ταχύτητα που θέλαμε, ρευστότητα στην οικονομία. Επομένως, θα συνεχιστεί η επιστρεπτέα προκαταβολή και θα υπάρξουν ακόμα πιο χαλαρά κριτήρια για να είναι μεγαλύτερη η περίμετρος των δικαιούχων. Κι αν χρειαστεί θα συνεχίσουμε να τονώνουμε την ρευστότητα”.

“Το πλέγμα των μέτρων που εξετάζουμε περιλαμβάνει μειώσεις φόρων, που επιβαρύνουν κυρίως την εργασία, προκειμένου να αυξηθεί η απασχόληση. Περιλαμβάνει επίσης και τις ασφαλιστικές εισφορές, γιατί το μη μισθολογικό κόστος αυξάνει την ανεργία και μειώνει την απασχόληση” είπε. Πρόσθεσε πως στο “πακέτο” θα περιλαμβάνονται “μέτρα ενίσχυσης όσων πλήττονται από τον κορονοϊό, αλλά και μόνιμα μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα μέτρα, όπως οι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, που θα δώσουν μόνιμη ανάσα στην οικονομία, στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά. Ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ“.

Είπε πως “από τα χρήματα της Ευρώπης, μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ” και πως “η κυβέρνηση φροντίζει να στηρίζει την οικονομία με τα χρήματα που έχουμε στο Ταμείο του Κράτους και με την προσφυγή μας στις αγορές, που έγινε δύο φορές, με πολύ λογικό επιτόκιο, εν μέσω πανδημίας”.

Σχετικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων επανέλαβε ότι θα δοθούν εφάπαξ, από τον Οκτώβριο μέχρι το Δεκέμβριο. “Έχουμε προχωρήσει για τους συνταξιούχους σε οκτώ παρεμβάσεις που ενισχύουν το εισόδημά τους”, υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις