Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Μακρονήσου, που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Μάρκος Γεωργιλάκης, ύστερα από ανοιχτό πανελλήνιο διαγωνισμό που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή, παρουσία του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Ο ίδιος ανέφερε: «Σήμερα είναι μία ξεχωριστή στιγμή για όλο το Κόμμα. Η ΚΕ εγκαινιάζει το Μνημείο προς τιμήν των αγωνιστών της Μακρονήσου, της θυσίας τους και της αντοχής τους. Κάθε φορά που πατάμε αυτόν τον βράχο νοιώθουμε χρέος, τιμή και ευθύνη. Απέναντι σε όσους έζησαν στο πετσί τους την επιστημονική, οργανωμένη βία της αστικής τάξης με έναν και μοναδικό σκοπό: να υποταχτούν, να δηλώσουν μετάνοια, να αποκηρύξουν το ΚΚΕ και τις ιδέες τους».

«Δεν ξεχνάμε ότι αυτό το κολαστήριο ξεκίνησε την λειτουργία του το 1947. Έγινε σε στενή συνεργασία με τους Άγγλους και Αμερικάνους συμμάχους της άρχουσας τάξης για να τσακίσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα που διεκδικούσε τη δικαίωση των θυσιών του για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον ζυγό της φασιστικής και ναζιστικής κατοχής» είπε στη συνέχεια. Όπως ανέφερε, «η Ιστορία της Μακρονήσου δεν είναι απλά ένα στιγμιότυπο της σύγχρονης ιστορίας και μία δυσάρεστη στιγμή, όπως κάποιοι εσχάτως υποκριτικά υποστηρίζουν» υπενθυμίζοντας την σφοδρή επίθεση που δέχθηκε από την αστική τάξη το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα από τα πρώτα του βήματα, επίθεση η οποία αναβαθμίσθηκε όταν «ως ώριμο τέκνο της ανάγκης και της οργής ιδρύθηκε το ΚΚΕ».

Πρόσθεσε πως «το κάτεργο της Μακρονήσου ήταν συνέχεια των διώξεων, σε βάρος του ΚΚΕ και των πρωτοπόρων αγωνιστών από κοινοβουλευτικές κυβερνήσεις, όπως του Βενιζέλου ή από δικτατορικές, όπως του Πάγκαλου, του Μεταξά. Από την πρώτη στιγμή η αστική τάξη έδειξε το μίσος της, αλλά και το φόβο της, γιατί βλέπει στο ΚΚΕ αυτό που είναι το ΚΚΕ: H εμπροσθοφυλακή της εργατικής τάξης και των συμμάχων της στην πάλη για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Στη μάχη για να πάρει η εργατική τάξη την εξουσία και να ανοίξει έναν νέο δρόμο για την ελληνική κοινωνία, για τον Σοσιαλισμό».

«Πάντα έπαιρνε και παίρνει τα μέτρα της η άρχουσα τάξη απέναντι στο ΚΚΕ. Προσαρμόζει και ξαναπροσαρμόζει την τακτική της, πότε με το καρότο, πότε με το μαστίγιο. Με στόχο η εργατική τάξη να μην διεκδικεί, πολύ περισσότερο να μην αμφισβητεί τα άγια δισκοπότηρα της καπιταλιστικής εξουσίας και ιδιοκτησίας» τόνισε.

«Καταλαβαίνουμε πολύ καλά γιατί ενοχλούνται από τη δράση του ΚΚΕ. Ξέρουν ότι η 100χρονη και πλέον πορεία του Κόμματος μας, οι λαμπρές σελίδες που γράφτηκαν από την πάλη του ελληνικού λαού, είναι μόνο ο πρόλογος στην ιστορία μας. Είμαστε σίγουροι πως ο λαός και οι νέες γενιές της πατρίδας μας, όπως και οι άλλοι λαοί σε όλο τον κόσμο, θα γράψουν τα υπόλοιπα κεφάλαια με την δράση τους. Θα μεγαλουργήσουν ξανά, όπως το έχουν ξανακάνει όποτε συναντήθηκαν με το ΚΚΕ και τις κομμουνιστικές ιδέες. Κι αυτή την φορά θα νικήσουν, οριστικά και αμετάκλητα» τόνισε.

Όπως είπε η νίκη της άρχουσας τάξης «στέριωσε πάνω στη Μακρόνησο και στις σφαγές στο Α’ Τάγμα, καθώς και στα απροκάλυπτα λόγια: “Στρατηγέ ιδού ο στρατός σας”!!! Στον όρκο υποταγής δηλαδή στους ιμπεριαλιστές συμμάχους της, που έριξαν βόμβες ναπάλμ ενάντια στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό». «Αυτά τα λόγια ντροπής, βέβαια, δείχνουν ότι η εξουσία του κεφαλαίου, μόνο ως «στάχτη στα μάτια του λαού» χρησιμοποιεί τα εθνικά-πατριωτικά συνθήματα. Ότι η αστική τάξη της Ελλάδας ήταν πάντα «νύχι- κρέας» με τον βρετανικό και αμερικάνικο ιμπεριαλισμό» πρόσθεσε.

Απαντώντας στις «πιο ψύχραιμες αστικές πένες» που καλούν σε «υπέρβαση του διχασμού» και «απευθύνονται προς το ΚΚΕ για να ρίξει νερό στο κρασί του» είπε ότι «τον διχασμό στην ελληνική κοινωνία δεν τον δημιουργεί το ΚΚΕ. Ο διχασμός στην ελληνική κοινωνία είναι ανάμεσα σε αυτούς που με το μυαλό και τα χέρια τους παράγουν τα πάντα και σε αυτούς, τους λίγους, που ιδιοποιούνται, εκμεταλλεύονται αυτά που παράγουν άλλοι.». «Αυτός ο διχασμός θα πάψει να υπάρχει όταν ο καπιταλισμός μπει στο μουσείο της κοινωνικής ιστορίας, όπως έγινε πριν με τη φεουδαρχία και τη δουλοκτησία και θα στεριώσει το νέο, ανώτερο κοινωνικό σύστημα, του σοσιαλισμού – κομμουνισμού» τόνισε.

«Μακρονησιώτες σύντροφοί μας που εδώ περάσατε τα πάνδεινα αλλά βγήκατε όρθιοι. Δε σας ξεχνάμε! Σας τιμάμε κάθε μέρα με την πάλη μας! Καμία θυσία δεν πήγε χαμένη! Γιατί η σπορά που αφήσατε είναι πολύ δυνατή και είναι σήμερα εδώ» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις