Σε «Άμα θες να φύγεις φύγε…» εξελίχτηκε το πολυδιαφημιζόμενο σχέδιο από το επιτελικό κράτος, προκειμένου μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου να γίνουν άμεσα συλλήψεις.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, να αναζητείται ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, αφήνει σοβαρά εκτεθειμένη τόσο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου  Προστασίας του Πολίτη αλλά και τους αρμόδιους της ΕΛΑΣ. Η διαφυγή ενός από τον σκληρό πυρήνα της ναζιστικής οργάνωσης, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή είναι ανεπίτρεπτη και δείχνει απλά ολιγωρία. Κάτι που δεν χαρακτηρίζει την ΕΛΑΣ όταν έχει να κάνει με διαδηλωτές μαθητές…

EUROKINISSI

Η κοινή γνώμη παρακολουθεί ενεή, τις «οργανωμένες δυνάμεις της αστυνομίας να τρέχουν ανάμεσα στα τέσσερα σπίτια, τρία στην Αττική και ένα στα Ιωάννινα», που είχε δηλώσει ο υπαρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης. Λες και ο Χρ. Παππάς θα οικουρούσε.

Το σχέδιό του ήταν οργανωμένο όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του συνηγόρου του, Περικλή Σταυριανάκη. Ο υπαρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης με έναν πρωτοφανή ισχυρισμό αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται να εκτίσει την ποινή του γιατί μπορεί στο Εφετείο να δικαιωθεί. Συγκεκριμένα είπε ότι ο πελάτης του είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να διαφύγει εδώ και ημέρες και ότι δεν γνωρίζει εάν πρόκειται να αλλάξει αυτή του την απόφαση και να παραδοθεί.

Το να παραδοθεί ο Χρήστος Παππάς όποτε αυτός επιθυμεί, γελοιοποιεί την ΕΛΑΣ η οποία εμφανίζεται αναποτελεσματική και με μειωμένα αντανακλαστικά. Είναι σαν να μπορεί να αποφασίζει αυτός και όχι οι έχοντες την ευθύνη του. Γελοιοποιεί τους Θεσμούς, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όφειλε εδώ και ένα μήνα να γνωρίζει επακριβώς και να παρακολουθεί που και πως κινείται η ηγεσία της Χρυσής Αυγής και να είναι σε θέση να συλλάβει τα μέλη του διευθυντηρίου της, σε περίπτωση που αυτή ήταν η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης. Όταν μάλιστα οι έρευνες των αρχών μετά τη δολοφονία Φύσσα, αποκάλυψαν πόσο βαθιά χωμένος ήταν σε αυτή καθ’ αυτή την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

«Ούτε 1 στο τρισεκατομμύριο» δεν πρόκειται να διαφύγει από την αστυνομία κάποιος από τους καταδικασμένους της Χρυσής Αυγής» διαμήνυε, γελώντας, στην τηλεόραση ο «ειδικός» για όλα τα αστυνομικά θέματα Σταύρος Μπαλάσκας…. Και σύμφωνα με τον κ. Σταυριανάκη ο Χρήστος Παππάς βρισκόταν όντως υπό διακριτική επιτήρηση της αστυνομίας αλλά κατάφερε και ξέφυγε. Ούτε ο Πεταλούδας να ήταν…

Την ίδια στιγμή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Οικονόμου  σχολιάζει στο ΣΚΑΙ: Δεν θεωρώ και φοβερό που διέφυγε ο Χρήστος Παππάς – Επηρεάζει κάπως τη ζωή μας; Ένα σχόλιο που υποτιμά το δικαστήριο, τους πολίτες και κυρίως τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης.


Η τελευταία φορά όμως εθεάθη στους άνδρες της ασφάλειας που είχαν αναλάβει να γνωρίζουν το που βρίσκεται ήταν στις 10 Οκτωβρίου. Έκτοτε χάθηκε. Μια φανουρόπιτα ίσως βοηθήσει…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις