Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε στην Ελένη Ζαρούλια με αφορμή την προσπάθειά της να διοριστεί ως μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή. Η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου φέρεται να δήλωσε ψευδώς στην αίτησή της ότι δεν διώκεται για κανένα αδίκημα κακουργηματικού ή πλημελληματικού χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι η αποκάλυψη του θέματος είχε προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων, καθώς ο διορισμός της κ. Ζαρούλια έγινε λίγες μόλις ημέρες πριν την καταδίκη της για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Στις 9 Οκτωβρίου 2020 ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ανακάλεσε το διορισμό της μετά τη διαπίστωση ότι είχε ψευδώς βεβαιώσει την υπηρεσία, όπου κατέθεσε τα δικαιολογητικά και προβλεπόμενες βεβαιώσεις, ότι δεν έχει κώλυμα διορισμού.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής διαβίβασε τον φάκελο στην Εισαγγελία ζητώντας την ποινική αξιολόγηση για όποιο αδίκημα τυχόν έχει τελέσει η κ. Ζαρούλια κατά την υποβολή των δικαιολογητικών της.

Αναστολή για την Ελένη Ζαρούλια

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αναστολή ποινών προβλέπεται μόνο για 12 καταδικασθέντες, την ώρα που η ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης οδηγείται στη φυλακή.

Αυτοί μπαίνουν στη φυλακή

Κατά συνέπεια, στη φυλακή θα οδηγηθούν οι Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός, Αρτέμης Ματθαιοπουλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Αντώνης Γρέγος, Νικος Μίχος και Ζησιμόπουλος.

Τον δρόμο για την φυλακή θα πάρουν επίσης και οι πυρηνάρχες Νίκαιας και Περάματος, Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζης, αλλά -όπως ήταν αναμενόμενο- και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιωργος Ρουπακιάς.

Αυτοί παίρνουν αναστολή

Οι βουλευτές που παίρνουν αναστολή είναι οι: Μιχάηλ Αρβανίτης, Ελενη Ζαρούλια, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, Δημήτρης Κουκούτσης

Οι περιοριστικοί όροι είναι: Χρηματική εγγύηση, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και τακτική εμφάνιση σε οικείο αστυνομικό τμήμα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις