Σε ένα ΚΙΝ.ΑΛ πού στο θυμικό των φίλων του πολυ θα… ήθελε να θυμίζει “ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου” των καλών εποχών, όταν κάποιος από την οικογένεια του ιδρυτή του κινήματος κινείται απρόβλεπτα αναμφισβήτητα είναι είδηση.

Έτσι λοιπόν η κίνηση της Μαργαρίτας Παπανδρέου να διοργανώσει μαζί με στελέχη του κινήματος από την νεολαία Θεσσαλονίκης, διαδικτυακή εκδήλωση, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών δημιούργησε πολιτικό γεγονός.

Και αυτό γιατί ακριβώς την προηγούμενη μέρα υπήρχε επίσημη εκδήλωση του κόμματος  επί του θέματος με κεντρική ομιλήτρια τη Φώφη Γεννηματά.

Και θα μπορούσε να πει κανείς ότι από τη στιγμή που η εκδήλωση με τη συμμετοχή της Μαργαρίτας Παπανδρέου έγινε την Πέμπτη και όχι την Τετάρτη οπότε δεν τίθεται ζήτημα επικοινωνιακής επισκίασης της εκδηλώσης της αρχηγού όμως το θέμα “σηκώθηκε” εσωτερικά αλλά και στον Τύπο λόγω της υποβόσκουσας κόντρας του γραμματέα Μ. Χριστοδουλάκη και του εκπροσώπου τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ Παύλου Χρηστίδη.

Θεωρεί δηλαδή η ηγεσία του κόμματος ότι ο κύριος Χρηστίδης κινητοποίησε την Μαργαρίτα Παπανδρέου και άλλους/ες συνεργάτες του, που συμμετείχαν στην εκδήλωση Θεσσαλονίκης προκειμένου να δείξει ότι κινείται αυτόνομα και διακριτά εντός του κόμματος.

Πάντως το περιεχόμενο της τοποθέτησης της κ. Παπανδρέου στη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα και κυρίως αφορούσε την ισότητα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με μία και μοναδική αναφορά στο παρελθόν της οικογένειας της, δεδομένης και της δράσης της γιαγιάς της για το νόμο του οικογενειακού δικαίου που ισχύει μέχρι σήμερα το 1983.

Από την πλευρά της  η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά παρακολουθεί χωρίς κάποια ανασφάλεια αυτές τις κινήσεις, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, το περιβάλλον της τις χαρακτηρίζει πολιτικά παιδιάστικες, χωρίς η κριτική να επικεντρώνεται στο πρόσωπό της συμπαθέστατης Μαργαρίτας Παπανδρέου.

Αναρωτιούνται επίσης κάποιοι  άλλοι που ξέρουν και τις πέτρες στην Χαριλάου Τρικούπη αν “ένα στέλεχος της διαδρομής του κ. Χρηστίδη είναι σε θέση να “εργαλειοποιεί”, όπως αυτό παρουσιάζεται τουλάχιστον από την απέναντι πλευρά, ένα μέλος της οικογένειας Παπανδρέου όταν μάλιστα αυτή είναι κόρη και εγγονή δύο πρώην πρωθυπουργών.”

Η φερόμενη κόντρα των κ.κ Χριστοδουλάκη και Χρηστίδη φαίνεται λοιπόν ότι έχει ενοχλήσει ιστορικά στελέχη του κινήματος αλλά  έκανε να αισθάνεται άβολα και την ίδια την Μαργαρίτα Παπανδρέου που σε καμία περίπτωση εκουσίως δεν θα ήθελε να δημιουργήσει πολιτικό θέμα ή να βγει στο προσκήνιο για έναν τέτοιο λόγο. Μας είπε χαρακτηριστικά ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που διετέλεσε συνεργάτης και των δύο πρωθυπουργών Παπανδρέου: “Αν υπήρχε ζήτημα διεκδίκησης της αρχηγίας του κινήματος αυτό θα το έκανε ευθέως μία ή ένας Παπανδρέου και δεν θα εργάζονταν για λογαριασμό κάποιου άλλου”

Ο Παύλος Χρηστίδης απαντά στο flash.gr

Επικοινωνώντας με το flash.gr  πάντως ο εκπροσώπος τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ κ. Παύλος Χρηστίδης διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή του στην εκδήλωση ή κόντρα του με οιονδήποτε.

Ποια είναι η Μαργαρίτα Παπανδρέου

Η κ. Παπανδρέου είναι μοριακή βιολόγος ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Είναι κόρη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της Άντας Παπαπάνου. Φέρει το όνομα της γιαγιάς της Μαργαρίτας Παπανδρέου Τσαντ συζύγου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.

Η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου σε πρόσφατη φωτογραφία με αφορμη παρουσίασης βιβλίου της

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει άλλο ένα παιδί, τον Ανδρέα, από τον πρώτο του γάμο με την Εύα Γεωργίου, ο οποίος επίσης μένει στην Κρήτη και ασχολείται με την εναλλακτική ιατρική. Τα δύο αδέρφια έχουν πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους. Δεν έχουν εκφράσει βέβαια μέχρι τώρα τη φιλοδοξία τους για πολιτική καριέρα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις