Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, θα παρίσταται στη σημερινή ενημέρωση των 6.00 μμ στο Υπουργείο Υγείας και θα τοποθετηθεί σχετικά με το θέμα των διπλών αρχείων στην καταγραφή των κρουσμάτων του ΕΟΔΥ, που είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από τον κυριακάτικο τύπο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:«Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στη σημερινή ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας».

Θύελλα με τον ΕΟΔΥ και την καταγραφή κρουσμάτων για τον κορονοϊό

Υπενθυμίζεται ότι δυο κυριακάτικα δημοσιεύματα εφημερίδων έβαλαν «φωτιά» στην κυβέρνηση με αιχμή τον ρόλο του ΕΟΔΥ στην καταγραφή των κρουσμάτων κορονοϊού.

Τα δημοσιεύματα αυτά έθεσαν σοβαρό ζήτημα για την αξιοπιστία των στοιχείων για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα τα οποία δίνονται καθημερινά στη δημοσιότητα και αποτελούν τη βάση των προτάσεων των επιδημιολόγων.

Ειδικότερα, τόσο στο δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας», όσο και σε αυτό του «Βήματος της Κυριακής» έγινε λόγος για ένα «παράλληλο» σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ με αποτέλεσμα τα στοιχεία που έχει το Μαξίμου και η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων στο υπουργείο Υγείας, αλλά και αυτά που τελικά ανακοινώνονται, να έχουν κενά και να μην είναι τα ημερήσια πραγματικά.

“Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας” αποτελούν δημοσιεύματα για τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας που “φιλοξενούνται” σε κυριακάτικα έντυπα, ανέφεε σε ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

“Οσοι τα διακινούν, για όποιο σκοπό τα διακινούν, προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στην χώρα, σπέρνουν τη δυσπιστία και την εσωστρέφεια σε μια κρίσιμη στιγμή που η εμπιστοσύνη και η εθνική ομοψυχία είναι προαπαιτούμενα για να βγούμε νικητές” σημειώνεται τέλος στην ανακοίνωση.

Ακολούθησε η διάψευση των δη,οσιευμάτων από τον Στέλιος Πέτσα αλλά και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης, αλλά καλεί και την κυβέρνηση να δώσει στα κόμματα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ζητά την παρέμβαση της δικαιοσύνης, αλλά καλεί και την κυβέρνηση να δώσει στα κόμματα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής.

Εξάλλου όπως έγινε γνωστό σήμερα ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ρωτά τον Υπουργό Υγείας τι προτίθεται να κάνει ώστε να εξαλείψει τις σκιές περί αδιαφάνειας και πολιτικής ιδιοτέλειας κατά τον χειρισμό της κρίσης.

«Στην επιτυχία ζήτω ο Μητσοτάκης και στην αποτυχία φταίνε μόνο οι Υπουργοί και οι Διοικητές. Γιατί το Μαξίμου δεν ήξερε τίποτα! Ντροπή. Δεν έχουν το θάρρος ούτε να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όταν θα έρθει η ώρα όμως θα τους καταλογιστούν»” ανέφερε το ΚΙΝΑΛ, με αφορμή δημοσιεύματα για τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατέθεσε στη Βουλή ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης. Σε αυτή ο κ. Μητσοτάκης καλείται να απαντήσει στο αν τελικά «λειτουργούσε παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις