Μετά από δύο σχεδόν χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα έλεγε κανείς ότι συνεχίζει να κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι πρώτη φορά που αποδίδονται ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτή τη φορά για το γεγονός ότι πλημμύρισε ο Ιερός Βράχος.

Κατά την ομιλία της επί του κρατικού η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη ζήτησε να απολογηθούν όσοι σταμάτησαν τα έργα και τις υδραυλικές μελέτες το 2015, για να μη κάνουν απολύτως τίποτα στην πενταετία της διακυβέρνησής τους.

Η υπουργός πρόσθεσε ότι «τώρα που για πρώτη φορά γίνονται πλήρεις μελέτες και έργα αποστράγγισης, καταγγέλλουν αυτούς που τα υλοποιούν. Είναι τόσο το μένος τους που δεν μπορούν να το κρύψουν», είπε απαντώντας στην κριτική που άσκησε για το θέμα η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κος Τάσος Τανούλας εκ των πλέον ειδικών και με σαράντα χρόνια εργασίας σε καθημερινή βάση στην Ακρόπολη (1976-2016) αφού ήταν προϊστάμενος του έργου αποκατάστασης των Προπυλαίων (1984-2010) και επιβλέπων της αναστήλωσης στην νότια πτέρυγα των Προπυλαίων (2013-2016), εν τω μεταξύ δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.

«Δεν είναι μόνο τα ρυάκια που δημιουργήθηκαν στην Ακρόπολη. Είναι και ολόκληρες επιφάνειες του διαδρόμου που καλύφθηκαν από νερά» επισημαίνοντας ότι «Δυτικώς του Ερεχθείου έχει δημιουργηθεί μια λίμνη που ξεχειλίζει πάνω από το μονοπάτι το οποίο έχει κατασκευαστεί και – εν είδει μικρού καταρράκτη – τρέχει προς τα εργαστήρια που βρίσκονται στην εσωτερική πλευρά του βόρειου τείχους. Και όχι, δεν είναι αλήθεια ότι δεν έχει αλλάξει η προηγούμενη διάταξη».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα, είπε: «Όταν γνωρίζει κανείς -και το ΥΠΠΟΑ το γνωρίζει πολύ καλά- την κατάσταση και επιλέγει να προχωρήσει σε διαστρώσεις με μη υδατοπερατό υλικό, με μια μελέτη που είναι σχεδόν αρχιτεκτονικό προσχέδιο και τίποτε άλλο, όταν επιλέγει να προχωρήσει στις διαστρώσεις χωρίς υδραυλική μελέτη και μελέτη απορροής των ομβρίων μέσα στο χειμώνα, κι όταν επιμένει να κάνει ένα έργο χωρίς μελέτες στο κορυφαίο μνημείο της χώρας μόνο και μόνο επειδή αυτά τα χρονοδιαγράμματα έχει συνεννοηθεί με τον χορηγό, αυτό σημαίνει ότι δεν τη νοιάζει ούτε το μνημείο, ούτε ο νόμος, ούτε η καταστροφή».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις