Λίγο μετά την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κιβωτό του Κόσμου όπου άκουσε – κάτι παραπάνω από – τα παραδοσιακά κάλαντα, ο κ. Αλέξης Τσίπρας μαζί με τη σύντροφό του Μπέττυ Μπαζιάνα άκουσαν τα κάλαντα διαδικτυακά από μέλη του «Επιστημονικού Συνδέσμου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων “VictorArtant” – Νίκη».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η σύντροφός του έστειλαν με ανάρτησή του στο instagram τις ευχές τους: «Ευχόμαστε σε όλους και όλες Χρόνια Πολλά & Καλά Χριστούγεννα. Με υγεία και αγάπη». Σημειώνεται πως ο Επιστημονικός Σύνδεσμος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων “VictorArtant” – Νίκη διατηρεί σχολείο, στο οποίο οι εργαζόμενοί του βοηθούν παιδιά με νοητική νστέρηση, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση, παραπληγία, προβλήματα συμπεριφοράς και ψυχωτικές συμπεριφορές.

Νωρίτερα τα παραδοσιακά κάλαντα άκουσε ο Αλέξης Τσίπρας από την «Κιβωτό του Κόσμου». Παράλληλα, τα παιδιά είχαν και μία έκπληξη για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, καθώς η παιδική χορωδία της τραγούδησε το Bella Ciao, αιφνιδιάζοντας τον πρώην Πρωθυπουργό.

Ο κ. Τσίπρας ρώτησε με τη σειρά του τα παιδιά αν γνωρίζουν τους στίχους του «αντιφασιστικού τραγουδιού» και τους διηγήθηκε την ιστορία του αντάρτη που αποχαιρετά την αγαπημένη του, όπως περιγράφεται στο ομώνυμο τραγούδι.

Αλέξης Τσίπρας: Το 2021 να γίνει χρονιά δράσης και αλλαγής

Ο Αλέξης Τσίπρας ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για «πλήρη αποτυχία να διαχειριστεί μια όντως δύσκολη κατάσταση» που «καθιστά ακόμα πιο θολό το αύριο».

Στο πέρασμα από το 2020 στο 2021, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η τραγωδία της πανδημίας είναι παρούσα και η πανδημία της οικονομίας την ακολουθεί κατά πόδας». Τονίζει ότι «η κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας», καθώς «εκατομμύρια άνθρωποι, εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι, νέες και νέοι, αισθάνονται παγιδευμένοι ανάμεσα στη Σκύλλα της πανδημίας, και τη Χάρυβδη του οικονομικού αφανισμού». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νεκροί πολλαπλασιάζονται, το ΕΣΥ βρίσκεται στα όριά του, «αν δεν τα έχει ξεπεράσει, ενώ το εμβόλιο, στο οποίο βασίζονται όλες οι ελπίδες, ακόμα κι αν είναι όσο αποτελεσματικό, λέγεται, θέλει αρκετούς μήνες για να οδηγήσει στην επιθυμητή ανοσία».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι η κυβέρνηση απέτυχε, ενώ της καταλογίζει «εγκληματική ευθύνη» στον βαθμό, όπως προσθέτει, που όχι μόνο απορρίπτει την εναλλακτική, αλλά προετοιμάζει «με την πολιτική, τις εμμονές, την καταστολή, και τον αυταρχισμό, τα επόμενα λάθη τους, που μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε τραγωδία».

Διακρίνει δύο πλευρές στη στάση της: Από τη μία έχει χάσει τον έλεγχο αναφορικά με την ανάσχεση της πανδημίας, την κοινωνία, το σύστημα υγείας. «Από την άλλη, όμως, το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη δεν έχει χάσει καθόλου τον έλεγχο», συμπληρώνει. Μιλάει για τη θεσμοθέτηση εν μέσω πανδημίας της «αρπαγής σπιτιών, κατάργησης και των τελευταίων μέτρων προστασίας της εργασίας, ταξικά ιδιοτελούς “μεταρρύθμισης” στην Παιδεία», επιβολή κλίματος νόμου και τάξης, «παρέμβαση, συχνά χυδαία και απροκάλυπτη, στα ΜΜΕ και στη λειτουργία της ενημέρωσης, τις “δουλειές” εκατομμυρίων που καθημερινά αποκαλύπτονται». Τη χαρακτηρίζει «κοινωνικά αδιάφορη και ανάλγητη και πρακτικά ανίκανη», την ίδια ώρα που «εκμεταλλεύεται την κρίση ως ευκαιρία για να επιβάλει ένα καθεστώς απολυταρχικής μεταδημοκρατίας των ελίτ… », με «όπλα» της για να κρύψει την «αντικοινωνική, ταξικά ιδιοτελή και αντιδημοκρατική» πρακτική, την «καταστολή και τη συστηματική προπαγάνδα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις