Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Βασίλη Κικίλια να λαμβάνουν το εμβόλιο το πρωί της Δευτέρας 28/12. Ειδικότερα, στις 11:30 θα εμβολιαστεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και στις 12:15 ο υπουργός Υγείας, και οι δύο στο νοσοκομείο ”Ευαγγελισμός”. Κατόπιν, το εμβόλιο θα χορηγηθεί στον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέου, στις 12:45.

Ποιοι θα εμβολιαστούν στη συνέχεια

Την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και στις 4 Ιανουαρίου με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, το εμβόλιο για τον ιό θα λάβουν επιτελικά στελέχη της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης καθώς και την ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστεύσης και Ασύλου.

Μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών που θα εμβολιαστούν τις επόμενες ημέρες βρίσκονται οι Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετριτης, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Παράλληλα, σε προτεραιότητα είναι οι Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεωργης, ο Γενικός Γραμματέας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων Στέλιος Κουτνατζής.

Εμβολιάστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εμβολιάστηκε στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής 27/12 στον Ευαγγελισμό, αμέσως μετά την χορήγηση ενός ηλικιωμένου και μιας νοσηλεύτριας.

«Το εμβόλιο είναι καλύτερο δώρο μας το έκανε η επιστήμη», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της. «Όλοι αυτοί οι ερευνητές και οι επιστήμονες στον κόσμο αγωνίστηκαν για το εμβόλιο», τόνισε η ΠτΔ ένω έστειλε με τη σειρά της το δικό της μήνυμα στους πολίτες καλώντας τους να εμβολιαστούν. «Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζονται στα νοσοκομεία θα έχουν τώρα να υπηρετήσουν και το πρόγραμμα εμβολιασμού και να το υλοποιήσουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο», υποστήριξε η κ. Σακελλαρόπουλου.

Κατόπιν, στις 14:30, εμβολιάστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ, όπου τον υποδέχθηκε ο Σωτήρης Τσίοδρας. Ο κ. Μητσοτάκης, αφού ακολούθησε τη διαδικασία που ορίζει το πρωτόκολλο, συμπληρώνοντας το σχετικό έγγραφο, εμβολιάσθηκε και στη συνέχεια μετέβη σε αίθουσα αναμονής, όπου θα παρέμεινε για 15 λεπτά, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, για λόγους ασφαλείας.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Είναι μία σπουδαία μέρα για την επιστήμη και την Ε.Ε. Χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας καθώς ξεκινά στην πατρίδα μας ο εμβολιασμός. Η πολιτειακή ηγεσία στέλνει το μήνυμα ότι είναι ασφαλές το εμβόλιο. Μαζί με εμάς εμβολιάζονται και οι υγειονομικοί που τους χρωστάμε τόσα πολλά, ώστε να είναι ασφαλείς στη μάχη κατά του κορονοϊού. Ελπίζω πως καθώς αποδεικνύεται πως το εμβόλιο είναι ασφαλές, θα πείθονται και οι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζονται με δυσπιστία. Μπορούμε στην επέτειο των 200 χρόνων της ελληνικής επανάστασης να γράψουμε νέες χρυσές σελίδες στην ιστορία μας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις