Μια ιδιαίτερη και διαφορετική από τα συνηθισμένα Πρωτοχρονιά για τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος άλλαξε χρόνο στον Πυροσβεστικό Σταθμό Περιστερίου μαζί με στελέχη της βάρδιας. Κατόπιν επισκέφθηκε για τις καθιερωμένες ευχές το Αστυνομικό Τμήμα Μενιδίου, το 251 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, καθώς και το επιχειρησιακό κέντρο του ΕΚΑΒ.

Με την ενέργεια αυτή, ο κος Χαρδαλιάς επιχείρησε να υπογραμμίσει την διακλαδικότητα και την συνεχή και αδιάκοπη συνεργασία μεταξύ των φορέων που συμβάλλουν στο έργο της Πολιτικής Προστασίας, όπως είναι το Πυροσβεστικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, οι Ένοπλες Δυνάμεις και το ΕΚΑΒ. Επιπλέον, δεν παρέλειψε να τιμήσει και να αναγνωρίσει το έργο και την συμβολή των υγειονομικών, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και αγόγγυστα μάχονται κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Την ίδια στιγμή, ο υφυπουργός επέλεξε να επισκεφθεί περιοχές της Δυτικής Αθήνας, στις οποίες παρατηρήθηκε έξαρση του ιού τις τελευταίες εβδομάδες, σε μια προσπάθεια να στείλει μήνυμα ενότητας, αλλά και να υπογραμμίσει πως η Πολιτική Προστασία είναι παρούσα όπου κρίνεται απαραίτητο.

Μάλιστα, προ ολίγων ημερών ο Νίκος Χαρδαλιάς επικοινώνησε με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής και με τοπικούς φορείς ώστε να ενημερωθούν για την εξέλιξη των μέτρων που έχουν παρθεί στους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας-Ειδυλλίας καθώς και για την τήρησή τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από την έναρξη της πανδημίας, με γνώμονα πάντα τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία τίθενται υπόψιν των επιδημιολόγων και με βάση αυτά λαμβάνονται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Όπως ανέφερε, με τον ίδιο τρόπο κινήθηκαν και στη Δυτική Αττική.

«Αντιλαμβάνομαι τις συζητήσεις που γίνονται πέριξ και τους μετά Χριστόν προφήτες αλλά κάποια στιγμή με νηφαλιότητα, με ψυχραιμία πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι είναι ένα εθνικό θέμα που πρέπει όλη η κριτική που υπάρχει να είναι με βάση το πραγματικό αποτέλεσμα. Δεν λειτουργούμε με βάση τη διαίσθησή μας λειτουργούμε με βάση τα πραγματικά στοιχεία που έχουμε. Κάθε μέρα λοιπόν, δυο φορές την ημέρα, υπάρχουν τεχνικές συσκέψεις, υπάρχουν συγκεκριμένα πληροφοριακά συστήματα, συγκεκριμένοι αλγόριθμοι που μας δείχνουν πράγματα, υπάρχουν red flags που βγαίνουν και βάση αυτών προχωράμε σε ποιοτικές αναλύσεις σε όλη τη χώρα» σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις