Συνεδρίασε σήμερα (5/1) το Πολιτικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν οι πολιτικές εξελίξεις και οι πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα. Στην εισήγηση του ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, υπογράμμισε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Ο ανασχηματισμός ήταν άτολμος και ανούσιος ακριβώς επειδή ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι έχει ο ίδιος την απόλυτη ευθύνη των αποφάσεων που έχουν οδηγήσει τη χώρα στη χειρότερες θέσεις σε παγκόσμια κλίμακα για τη διαχείριση της πανδημίας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως «οι σχεδιασμοί για εκλογική απόδραση του κου Μητσοτάκη από την ευθύνη της διαχείρισης πανδημίας, την στιγμή που συνεχίζεται η καθημερινή εκατόμβη απωλειών συνανθρώπων μας, φανερώνει και το απόλυτο αδιέξοδό του».

EUROKINISSI

Υπό αυτό το πρίσμα, «το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ετοιμαστεί για να δώσει διέξοδο στη χώρα και την κοινωνία. Με σχέδιο για τη στήριξη του ΕΣΥ και του κοινωνικού κράτους. Με σχέδιο για τη στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας» επισήμανε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε «να δώσουμε βάρος σε πρωτοβουλίες στην βάση της προγραμματικής μας πρότασης. Πρότασης για στήριξη και ενίσχυση των μισθών, ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και αναγέννηση του κοινωνικού κράτους».

«Η κυβερνητική πολιτική στα ζητήματα της πανδημίας συνολικά αλλά και ειδικότερα σε θέματα όπως το ασφαλιστικό ή θέματα λειτουργίας της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της λογοδοσίας, είναι σίγουρο ότι θα δώσουν τη δυνατότητα για πρωτοβουλίες κοινής δράσης με ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις» εκτίμησε ο πρώην πρωθυπουργός και κατέληξε, λέγοντας πως «υπό αυτή την έννοια, το αίτημα για μία εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση, που θα επαναφέρει τη χώρα στη κοινωνική κανονικότητα και τη κοινωνία σε ασφάλεια και συνοχή, θα τεθεί στην ημερήσια διάταξη από την ίδια τη κοινωνία».

Αλέξης Τσίπρας: Εγκληματική επιλογή της κυβέρνησης εις βάρος της Θεσσαλονίκης

Με ανακοίνωσή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας στρέφεται κατά του πρωθυπουργού. Την ανακοίνωσή σχολιασμό την έκανε με ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media.

Την αφορμή έδωσε η παραδοχή του Υπουργού Ανάπτυξης ότι «Από σεβασμό στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν του Αγ. Δημητρίου», αγνοώντας τις εισηγήσεις των ειδικών.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Η ομολογία του Υπουργού Ανάπτυξης πως η Θεσσαλονίκη θρηνεί τόσους νεκρούς από την πανδημία γιατί η κυβέρνηση αγνόησε τους ειδικούς που είχαν ζητήσει lockdown πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου, είναι ανατριχιαστική.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε μόνο ψέματα, όταν μας έλεγε πως κανείς δεν είχε ζητήσει έγκαιρα πιο σκληρά μέτρα. Αλλά απολύτως συνειδητά έβαλε για άλλη μια φορά το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

Δυστυχώς, δεν μας εκπλήσσει.
Και δυστυχώς αυτή η στάση αφορά όχι μόνο το τι έγινε μέχρι σήμερα αλλά και το τι γίνεται από εδώ και στο εξής.
Οι ειδικοί προειδοποιούσαν για νέο εφησυχασμό. Χαρακτήρισαν «αυθαίρετη απόφαση» τα 9 άτομα για τα ρεβεγιόν των γιορτών.
Ο κ. Μητσοτάκης τους αγνόησε.
Μετά, έμαθαν από τα κανάλια, πριν καν συνεδριάσουν και παρά τις αντιδράσεις τους, πως η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία.
Πάλι τους αγνόησε.

Οι εγκληματικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για την αλλοπρόσαλλη διαχείριση της πανδημίας, την κατάρρευση του ΕΣΥ και τις 5.000 ανθρώπινες απώλειες είναι δεδομένες.

Όπως δεδομένη είναι και η υπογραφή του στο τρίτο κύμα έξαρσης της πανδημίας, για το οποίο προειδοποιούν οι επιστήμονες μετά τις γιορτές.

Πλέον, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για ποιο λόγο τόσο καιρό ο κ. Μητσοτάκης αρνείται τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων.
Λαμβάνει αποφάσεις χωρίς καν να ακούει τους επιστήμονες και επιχειρεί εκ των υστέρων να τους εκμεταλλευθεί μόνο και μόνο για να επιβεβαιώνει τις δικές του πολιτικές αποφάσεις».

Το μοιραίο τριήμερο

Είναι γεγονός ότι προκειμένου να μην αναβληθεί η «γιορτή της Θεσσαλονίκης» της 28ης Οκτωβρίου, κι ενώ τα κρούσματα συνεχώς ανέβαιναν, δεν απαγορεύθηκαν, ούτε καν αστυνομεύθηκαν οι λαοσυνάξεις έξω από την εκκλησία του πολιούχου Αγίου Δημητρίου. Χιλιάδες προσκυνητές, πολλοί χωρίς μάσκες, άλλοι μεταλάμβαναν στον αυλόγυρο, όλοι φιλούσαν την εικόνες και τα χέρια των ιερέων. Και δυστυχώς εκ των υστέρων όλα αυτά εξελίχθηκαν σε κρούσματα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις