Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εσωτερικών, με τον Τάκη Θεοδωρικάκο να παραδίδει τη σκυτάλη στον Μάκη Βορίδη. Ο κ. Θεοδωρικάκος αφού έκανε μία αναδρομή στο έργο του υπουργείου επί των ημερών του, δήλωσε περήφανος για την ευρεία συναίνεση στην «ψήφο των αποδήμων», απαντώντας, ωστόσο, στα δημοσιεύματα που ήθελαν την απομάκρυνσή του ως ένδειξη δυσμένειας του Μεγάρου Μαξίμου προς το πρόσωπό του.

«Δεν πρόκειται να τηρήσω την παράδοση που συνηθίζεται σε καταστάσεις ανασχηματισμού των κυβερνήσεων, όπου διάφοροι υπουργοί την ώρα που αποχωρούν, εκφράζουν πικρίες ή εκ των υστέρων διατυπώνουν κριτικές, γιατί θεωρώ ότι αυτά δεν εκφράζουν κανέναν, δεν αρμόζουν στην αξιοπιστία της πολιτικής και ασφαλώς μειώνουν και την αξία εκείνων που τα λένε. Όμως άκουσα και διάβασα διάφορα χθες και σήμερα για προβλήματα στη σχέση μου με τον Πρωθυπουργό και διάφορα παρόμοια. Θέλω να καλέσω όποιους κάνουν τέτοιου είδους αναφορές να σοβαρευτούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο ίδιος εξήγησε πως «με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη με συνδέει μια πανίσχυρη σχέση ανθρώπινη, διανοητική και πολιτική. Σχέση που ασφαλώς δεν αφορά τη συχνότητα, αλλά την ποιότητα της μεταξύ μας συνεργασίας και της επικοινωνίας μας. Οικοδομήθηκε σε πολύ δύσκολες εποχές από την περίοδο που διετέλεσα σύμβουλος στρατηγικής του σημερινού Πρωθυπουργού, προτού εκλεγεί καν Πρόεδρος της ΝΔ. Από την εποχή, πριν από 4 χρόνια, που με αξιοποίησε ως Σύμβουλο Στρατηγικής στη δική του καμπάνια και στη συνέχεια ως επικεφαλής της στρατηγικής της παράταξής μας, στρατηγική της διεύρυνσης και της ενότητας της ΝΔ, τη στρατηγική της Συμφωνίας Αλήθειας με την κοινωνία και τους πολίτες. Για αυτό, άλλωστε, χθες μίλησα για τον υπέροχο κόσμο της ΝΔ, τον οποίο ευχαρίστησα. Με συνέδεσε με τον Πρόεδρό μας, με συνέδεσε από την αρχή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το μεταρρυθμιστικό του πρόταγμα και μια διαχρονική αξία που επαγγέλεται και τονίζει ο ιδρυτής της παράταξης, Κωνσταντίνος Καραμανλής, στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος. Η ΝΔ υπόσχεται ότι θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους τα οποία βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της δεξιάς, του κέντρου και της Αριστεράς».

Στο ίδιο μήκος κύματος, «ο Πρόεδρος και Πρωθυπουργός της χώρας με τίμησε με την ανάδειξη σε Βουλευτή Επικρατείας της χώρας και στη συνέχεια με την ανάθεση των πολύ σημαντικών καθηκόντων του υπουργού Εσωτερικών. Συνεπώς, εκείνος μου έδωσε τη δυνατότητα να παράξω εδώ ένα πολύ σημαντικό και δημιουργικό έργο για τους πολίτες. Και για αυτό τον ευχαριστώ. Διάφορα που ακούστηκαν και γράφτηκαν για τρέχοντα θέματα, όπως η νομοθετική ρύθμιση για τις 120 δόσεις και διάφορα συναφή, είναι προφανώς ανάξια σχολιασμού, έχουν απαντηθεί και διευκρινιστεί, αλλά για να τελειώνουμε: Ως υπουργός Εσωτερικών ακολούθησα πάντα και εφήρμοσα την πολιτική της κυβέρνησης και τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού. Πάντοτε, σε όλα τα θέματα, χωρίς καμία εξαίρεση» ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ο πρώην υπουργός.

Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε μια σύντομη αναδρομή στο υπουργικό του έργο, αλλά και στις δράσεις προστασίας των πολιτών και των εργαζομένων στην περίοδο της πανδημίας, ευχαριστώντας τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες για την στενή του συνεργασία. Μάλιστα, καλωσόρισε τους κ. Βορίδη, Πέτσα και Καλαφάτη και δήλωσε διαθέσιμος σε οτιδήποτε χρειαστούν, ενώ απηύθυνε και ένα σιβυλλικό μήνυμα προς τους συνεργάτες του, σημειώνοντας πως «ξέρω ότι δούλεψαν πολύ σκληρά κουράστηκαν αλλά ας προετοιμαστούν να κουραστούν περισσότερο από εδώ και πέρα».

Από πλευράς του, ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που του επέδειξε αναθέτοντας τα νέα του καθήκοντα και κατέληξε λέγοντας πως «εδώ δεν υπάρχει κανενός είδους μεταβολή, εδώ υπάρχει συνέχεια του κυβερνητικού έργου»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις