Αποκαλυπτικός ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος για τα Ελληνοτουρκικά, τις προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο, τον ρόλο της Ευρώπης και αποκάλυψε τι του είπε ο Ταγιπ Ερντογάν κατά την συνάντηση τους στην Αθήνα. Την προηγούμενη εβδομάδα παραχώρησε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε κανάλι της Κρήτης μίλησε στην εκπομπή Αντιθέσεις του Κρήτη TV καλεσμένους του δημοσιογράφου Γιώργου Σαχίνη στο Πλαίσιο θεματικού κύκλου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση.

Αφού Αναφέρθηκε στην έννοια του έθνους και στη σημασία της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού μίλησε για την ΑΟΖ στην Τουρκία και για το ρόλο της Ευρώπης ενώ προειδοποίησε για την Τουρκία ότι η Ελλάδα οφείλει να καθιστά σαφές πως δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει ούτε κατ ελάχιστο από τις θέσεις που τους αναλογούν κατά την πλήρη εφαρμογή της Διεθνούς και της ευρωπαϊκής νομιμότητας. Έκανε λόγο επίσης για λάθη διχόνοιες και λαϊκισμούς που μας δίδαξαν αρκετά στο παρελθόν. Οφείλουμε να υιοθετήσουμε ορούς σύμπνοιας και ενότητας Κατέληξε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Η Ελλάδα οφείλει να καθιστά σαφές ότι δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει ούτε κατ’ ελάχιστο από τις θέσεις που της αναλογούν κατά τη πλήρη εφαρμογή της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας»

Για τις διερευνητικές Ελλάδας Τουρκίας

“Ουτε μια κεραία μπρος, ούτε μια κεραία πίσω, επομένως πάμε σε διερευνητικές, αλλά στις διερευνητικές δεν παραχωρούμε τίποτε από αυτό που μας ανήκει” είπε στην συνέντευξή του και συνέχισε “πρέπει να πούμε στον Ταγίπ Ερντογάν, αυτό που του τόνισα και μέσα στο Προεδρικό Μέγαρό , διερρευνητικές για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου. Μάλιστα μου είχε πει, εσύ ξέρεις διεθνές δίκαιο, εγώ ξέρω πολιτικό δίκαιο. Πολιτικό δίκαιο, δεν ξέρω αν κατάλαβε καλά τι έλεγε, γιατί τον όρο αυτό, περί πολιτικού δικαίου τον χρησιμοποιούν μόνο δικτάτορες ξέρετε”. Για την Ευρώπη τόνισε ότι “εμείς οι ίδιοι πρέπει να ξυπνήσουμε την Ευρώπη  ώρες-ώρες για να μπορέσει και εκείνη να καταλάβει ποιες είναι οι ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα και απέναντι στην Κύπρο”

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις