Σε μία συγκλονιστική καταγγελία προχώρησε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφη Δημαδάμα. Με αφορμή τις αποκαλύψεις Μπεκατώρου ότι υπέστη βιασμό από στέλεχος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, η κ. Δημαδάμα αποκάλυψε πως και η ίδια δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από κομματικό στέλεχος. Μάλιστα, σε παλαιότερη συνέντευξή της είχε αποκαλύψει ότι ο θύτης είναι πρώην υπουργός.

Η κ. Δημαδάμα με άρθρο της στα ΝΕΑ έγραψε: «δεν συμβαίνει μόνο στην ιστιοπλοΐα, στον αθλητισμό αλλά και στα ΜΜΕ, στην πολιτική, στο θέατρο, στο εργοστάσιο, στο γραφείο». «Δεν πέσαμε από τα σύννεφα» σημείωσε.

Περιγράφοντας τη δική της περιπέτεια ανέφερε ότι «λίγους μήνες πριν αναφέρθηκα σε προσωπική εμπειρία και σε σεξουαλική παρενόχληση από κομματικό στέλεχος κατά το παρελθόν και έγινα αποδέκτης συμπαράστασης αλλά και χαιρέκακων σχολίων».

Μάλιστα, η ίδια σημειώνει πως «η “ένδειξη συμπάθειας” που δέχθηκα μέσα στο ασανσέρ, διότι έτσι τη “βάφτισε” ο κύριος αυτός τη σεξουαλική παρενόχληση, ήταν κάτι για πολλούς και πολλές “φυσιολογικό”. Γιατί ήμουν γυναίκα και ήμουν στην πολιτική και όχι στο σπίτι μου, γιατί είχα φιλοδοξίες και αυτό είναι απαγορευτικό για μια γυναίκα, γιατί δεν έγινε και τίποτα βρε αδερφέ, έτσι είναι οι άνδρες…».

«Ποτέ δεν θα κατηγορήσω της γυναίκες που δεν μιλούν ή μιλούν μετά από χρόνια ή δεκαετίες, γιατί ξέρω πολύ καλά και η ίδια τι θα αντιμετωπίσουν: τα ήθελε και αυτή, θα είχε ντυθεί προκλητικά, τώρα το θυμήθηκε γιατί θέλει δημοσιότητα» προσέθεσε.

«Οι γυναίκες θα μιλήσουν όταν μάθουμε να ακούμε, όταν σταθούμε όλες και όλοι δίπλα τους, όταν το θεσμικό οπλοστάσιό μας θα είναι ασφαλές και θα εφαρμόζεται (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης) και η δικαιοσύνη θα αποδίδεται γρήγορα και αποτελεσματικά. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει…» κατέληξε.

Η ίδια σε συνέντευξή της τον Σεπτέμβριο του 2020 στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά είχε αναφερθεί στη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη από πρώην υπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχω δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν μια κάκιστη εμπειρία. Θα μιλήσω έξω από τα δόντια, γιατί νομίζω ότι πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να μην τα στρογγυλεύουμε. Περίπου μία δεκαετία πριν, στα πρώτα βήματά μου στην πολιτική, πρώην υπουργός του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, καθώς ανεβαίναμε μαζί να επισκεφθούμε το πολιτικό γραφείο συναδέλφου για μια κομματική συνάντηση, θεώρησε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να εκφράσει επιθετικά την ερωτική του διάθεση, παρενοχλώντας με στο ασανσέρ! Αιφνιδιάστηκα πραγματικά, αντέδρασα, τον έσπρωξα, βγήκα από το ασανσέρ και ανέβηκα τρέχοντας με τα πόδια…»

Συνέχισε, λέγοντας, «θα με ρωτήσετε γιατί δεν το κατήγγειλα τότε. Δεν το κατήγγειλα γιατί φοβήθηκα, γιατί τρόμαξα. Τώρα το λέω, γιατί πρέπει να ενθαρρύνουμε τα θύματα να μιλούν ανοιχτά και να προχωρούν σε καταγγελίες. Φτάνει πια.»

Η κ. Ζέφη Δημαδάμα είναι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και παράλληλα διδάσκουσα στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις