Αίσθηση και ερωτήματα έχει προκαλέσει η δήλωση του υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου, όσον αφορά την πανεπιστημιακή αστυνομία, σε διαδικτυακή συζήτηση που πραγματοποίησε η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Ο ίδιος ανέφερε: «Να θυμίσω ότι από το 1969 είχε ιδρυθεί μέσα στα Πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα, τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις. Επομένως, υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις».

Η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι ο υφυπουργός Παιδείας κατόρθωσε να οδηγήσει σε νέα βάθη τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα ότι παραμένει άγνωστο από πού αντλεί τη συγκεκριμένη πληροφορία ο υφυπουργός Παιδείας, καθώς δεν υπάρχει ιστορική καταγραφή και γνώση για τη λειτουργία αστυνομικών τμημάτων εντός των ΑΕΙ κατά τα μαύρα χρόνια της Χούντας (1967-1974).

«Ωστόσο, λειτουργούσε σε πλήρη ανάπτυξη το Σπουδαστικό της Ασφάλειας, το οποίο «διέπρεπε» στις συλλήψεις, στα βασανιστήρια, στην παρακολούθηση και στον χαφιεδισμό φοιτητών και πανεπιστημιακών» σημειώνει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πάντως, μετά την παραδοχή του υφυπουργού για τα ιστορικά πρότυπα της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ, κάθε άλλη συζήτηση παρέλκει. Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς γνωρίζουν γιατί είναι δημοκρατικό καθήκον η αντίσταση στην απόπειρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ολοκληρώσει το ημιτελές έργο της επταετίας.

Η ντροπιαστική επίκληση του κ. Συρίγου προσβάλλει ολόκληρη την κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των συντηρητικών πολιτών». σημειώνει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις