«Περιμένουμε τους Έλληνες γείτονες στην Άγκυρα για να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, όπως μεταδίδουν τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης. «Διατηρώντας ένα διάλογο ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα, ελπίζουμε να βρούμε ειρηνικές λύσεις. Είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές αυτής της διαδικασίας. Θέλουμε ο καθένας να γνωρίζει ότι είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στην επίλυση αυτών των προβλημάτων» φέρεται να δηλώνει ο Ακάρ, σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ακάρ έκανε τις δηλώσεις αυτές μία ημέρα μετά την επίσκεψή του στη Γερμανία και τη συνάντησή του με την ομόλογό του, Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Η Γερμανίδα υπουργός χαιρέτισε την επανάληψη των συνομιλιών ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα για την εκτόνωση της κρίσης στην ανατολική Μεσόγειο, υπογραμμίζοντας πως μια «νέα επιδείνωση» πρέπει να αποφευχθεί.

«Αυτό που έχει αποφασιστική σημασία είναι η επανάληψη του διαλόγου. Μια νέα επιδείνωση στη Μεσόγειο πρέπει να αποφευχθεί», διαβεβαίωσε η υπουργός στο τέλος της συνάντησής της με τον Τούρκο ομόλογό της.

«Ελπίζω πως όλα τα μέρη θα επωφεληθούν της ευκαιρίας να διεξαγάγουν έναν διάλογο. Η Γερμανία διαδραματίζει εδώ έναν ρόλο μεσολαβητή», υπογράμμισε διευκρινίζοντας πως στο περιθώριο αυτής της συνάντησης είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τους ομολόγους της στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ επέμεινε επίσης στο γεγονός ότι η Τουρκία ήταν και παραμένει «ένας σημαντικός εταίρος στους κόλπους του ΝΑΤΟ», διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως κατά τις συνομιλίες της με τον τούρκο ομόλογό της «έθιξε τα δύσκολα θέματα».

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη συνάντηση δεν ακολούθησαν -ως είθισται- κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών Άμυνας, με την δικαιολογία ότι ο Χουλουσί Ακάρ έπρεπε να επιστρέψει στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις