Καλεσμένος στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη ήταν σήμερα, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021, ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Μεταξύ άλλων, ερωτηθείς για τη λειτουργία των ανθοπωλείων την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021, δήλωσε ότι ανάλογα με την πορεία της πανδημίας θα εξετάσει ως λογικό και δίκαιο το αίτημα των ανθοπωλών να ανοίξουν τα καταστήματά τους, προκειμένου να πουλήσουν άνθη λουλούδια και μικροδώρα για τους ερωτευμένους.

Εξάλλου, το ζήτημα της επαναλειτουργίας των ανθοπωλείων ενόψει της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο υπουργός Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, ο υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Χατζηθεοδοσίου ότι θα κάνει ό,τι μπορεί, ώστε τα καταστήματα λουλουδιών να ανεβάσουν ρολά την ερχόμενη Κυριακή.

Σημειώνεται ότι παραδοσιακά η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι ημέρα υψηλού τζίρου για τα ανθοπωλεία, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο για το θέμα και τα ανθοπωλεία υπάγονται στα μέτρα που αφορούν συνολικά στο λιανεμπόριο. Αυτό σημαίνει ότι στις κόκκινες περιοχές, ήτοι Θεσσαλονίκη, Αττική και Χαλκιδική, τα ανθοπωλεία κατεβάζουν ρολά τα Σαββατοκύριακα, ενώ τις καθημερινές λειτουργούν με click away.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις