Αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο επικείμενο ταξίδι στην Άγκυρα του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο οποίος θα μεταβεί τελικά στη γειτονική χώρα την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, και όχι την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Γιατί συνέβη αυτή η αλλαγή; Σύμφωνα με πληροφορίες, οφείλεται στο γεγονός ότι έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, έκτακτη τηλεδιάσκεψη του ΝΑΤΟ για την κλιμάκωση της έντασης στο Ουκρανικό.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας

Διπλωματικές πηγές, αναφέρουν ότι σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του, συμφωνήθηκε όπως η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021. Την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει, από την Αθήνα, σε τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας του ΝΑΤΟ με θέμα το Αφγανιστάν.

Όπως ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, «ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη, θα μεταβεί μεθαύριο Πέμπτη 15 Απριλίου στην Άγκυρα όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Mevlüt Çavuşoğlu. Μετά το πέρας της συνάντησης θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις (γύρω στις 19:00). Κατά τη διάρκεια των συνομιλίων θα εξετασθούν οι διμερείς σχέσεις, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα».

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Δένδιας είχε νωρίτερα την Τρίτη, συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την προετοιμασία του ταξιδιού του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις