«Το περιστατικό αυτό αφορά τη γαλλική πλευρά»μ απάντησε η Αριστοτελία Πελώνη σχετικά με την απειλή από τουρκικό πολεμικό πλοίο σε γαλλικό ερευνητικό εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Ισχύει ότι η τουρκική φρεγάτα “απείλησε” γαλλικό ερευνητικό πλοίο νότια της Κρήτης; Έχει κληθεί ο Έλληνας Πρέσβης στην Άγκυρα για εξηγήσεις από το τουρκικό ΥΠΕΞ; Αναμένετε πως η Άγκυρα, από εδώ και πέρα, θα ανεβάσει εκ νέου τους τόνους;» ρώτησε δημοσιογράφος με την κυβερνητική εκπρόσωπο να απαντά: «Δεν αναμένω κάτι. Έχουμε πει επανειλημμένως, ως προς τα ελληνοτουρκικά, ότι εμείς επιδιώκουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και αποκλιμάκωση. Το περιστατικό αυτό αφορά τη γαλλική πλευρά. Θα επαναλάβω ότι στόχος μας είναι να αναζητηθούν προοπτικές για μια θετική ατζέντα, για να υπάρξει σε μια πρώτη φάση ένα κλίμα αποκλιμάκωσης και αυτό προωθήθηκε κατά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα».

Δείτε την απάντηση της κυρίας Πελώνη, στο 15.25″ στο βίντεο που ακολουθεί:

Εξηγήσεις για τη δήλωση της Αριστοτελίας Πελώνη ζητά ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Κατρούγκαλος. «Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε σήμερα ότι η παρενόχληση γαλλικού ερευνητικού σκάφους από τουρκική φρεγάτα εντός της ελληνικής ΑΟΖ “αφορά τη γαλλική πλευρά”! Συμφωνεί το ΥΠΕΞ ή πρόκειται να ασκήσει αυστηρό διάβημα στην Τουρκία;» ρωτά ο Γιώργος Κατρούγκαλος.


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις