Αλλαγή του Ποινικού Κώδικα σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις δραστών για ειδεχθή και αποτρόπαια εγκλήματα, όπως το έγκλημα στα Γλυκά Νερά που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Όπως εξήγγειλε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας:

στις περιπτώσεις των ειδεχθών εγκλημάτων, οι δράστες θα οριστεί στο εξής να παραμένουν στη φυλακή 20 χρόνια αντί 16 χρόνια που είναι σήμερα, και χωρίς να έχουν τις ευεργετικές διατάξεις που δίδονται σε καταδικασθέντες, όπως εργασία και δυνατότητα πρόωρης απόλυσης υπό όρους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφερόμενος στη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης τόνισε ότι η αλλαγή του νόμου θα γίνει στο πλαίσιο των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα που επεξεργάζεται από καιρό αρμόδια νομοθετική επιτροπή στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών θα περιληφθεί και η εν λόγω διάταξη για να τιμωρούνται οι δράστες των αποτρόπαιων εγκλημάτων, σημειώνοντας πως οι επικείμενες αλλαγές θα είναι έτοιμες σύντομα, το αργότερο ως το τέλος του Ιουνίου.

Μόνο τρία περιπολικά ανά βάρδια

Την κακή αστυνόμευση της περιοχής επιβεβαίωσε και ο Δημήτρης Αποστολόπουλος, συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., μιλώντας στο OPEN. «Τα τμήματα παρουσιάζουν τεράστια έλλειψη προσωπικού. Λόγω της τεράστιας έλλειψης αστυνομικού προσωπικού μπορούν να βγουν μέχρι τρία περιπολικά ανά βάρδια συν κάποια από την Άμεση Δράση. Και η περιοχή είναι από τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού ως τον Ωρωπό και από τη Νέα Ιωνία ως την Παιανία», όπως τόνισε.

Αναφορικά με το που απασχολούνται οι αστυνομικοί και δεν είναι παρόντες: «Δεν απασχολούνται μόνο στη Βουλή ή σε πρόσωπα. Απασχολούνται και σε στατικούς στόχους όπως είναι οι επιχειρηματίες ή οι πολιτικοί. Οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις θα μπορούσαν να προσλάβουν και ιδιωτική ασφάλεια. Ο Αστυνομικός πρέπει να είναι στον δρόμο και στην κοινωνία. Έχει τύχει μέχρι και τρακάρουν για να πάνε πολύ γρήγορα σε περιστατικά».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις