Τη διαγραφή του Γιάννη Λοβέρδου από τη Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που ο ίδιος δεν ζητήσει δημόσια συγγνώμη και δεν ανακαλέσει τη χθεσινή αναφορά του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, ότι ένας άνδρας δεν καθίσταται αυτομάτως κακός πατέρας (εκτός από σύζυγος) αν χτυπάει ή κακοποιεί τη σύζυγό του, συνεπώς πρέπει να μένει το παιδί και με τους δύο γονείς, ζητάει o ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι σε κάθε άλλη περίπτωση θα αξιοποιήσει όλα τα κοινοβουλευτικά εργαλεία εναντίον του, φωτογραφίζοντας την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

To κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανέβασε τους τόνους για το θέμα πριν από λίγη ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συνεχίζεται η συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Γιάννη Ραγκούση να χαρακτηρίζει τη δήλωση του γαλάζιου βουλευτή ως «επαίσχυντη και φριχτή», κατακρίνοντας την κυβέρνηση και τον Υπουργό Δικαιοσύνης ότι δεν επέδειξαν ανθρώπινα και κοινωνικά αντανακλαστικά.

«Περίμενα τα κοινωνικά κι ανθρώπινα αντανακλαστικά – όχι τα δημοκρατικά και κομματικά – του υπουργού και της ηγεσίας της ΝΔ να αντιδράσουν. Να τον φέρουν εδώ να ζητήσει συγγνώμη, να τον καταδικάσουν ή να τον διαγράψουν. Πλέον το θέμα είναι στην ηγεσία της ΝΔ . Ή θα φέρει εδώ τον κ. Λοβέρδο να ανακαλέσει αυτή την επαίσχυντη, φριχτή δήλωσή του, ζητώντας συγγνώμη από τα παιδιά και την ελληνική κοινωνία ή η ΝΔ θα πρέπει να τον διαγράψει. Διαφορετικά εμείς καθιστούμε σαφές πως αν δεν ανακαλέσει ο ίδιος και δεν ζητήσει συγγνώμη και Η ΝΔ δεν τον διαγράψει θα κινήσουμε όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής. Γιατί δεν μπορεί Η βουλή και η κοινωνία να ανεχτεί μία τέτοια αντίληψη και νοοτροπία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει με επιστολή που θα αποστείλει στον Πρόεδρο της Βουλής να ζητήσει την παραπομπή του Γιάννη Λοβέρδου στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για ρητορική μίσους, προκειμένου να του επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις