Δεκαοκτώ email κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή ο Αντώνης Λιανός, λογιστής της λιβανέζικης κατασκευαστικής CCC συμφερόντων Χούρι, που αφορούν τον Χρήστο Καλογρίτσα. Η κυβερνητική πλευρά υποστηρίζει ότι αυτά αφορούν το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και την προσπάθεια απόκτησης καναλιού για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η αντιπολίτευση αντιτάσσει ότι εκθέτουν τον Καλογρίτσα καθώς διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ στα email αποκαλύπτεται ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας όχι μόνο αναγνώριζε την οφειλή των 3 εκατομμυρίων ευρώ στους επιχειρηματίες Χούρι αλλά ότι είχε μπει στη διαδικασία διαπραγμάτευσης για την αποπληρωμή τους.

Τα email είναι μεταξύ του Κυριάκου Τόμπρα, συνδέσμου μεταξύ του Χρήστου Καλογρίτσα και της λιβανέζικης εταιρείας, του Αντώνη Λιανού, λογιστή της CCC και του Φουάντ Χούρι εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας. Η ηλεκτρονική ενδοομιλική αλληλογραφία , με θέμα «TV License» (τηλεοπτικές άδειες) ή «Supreme Court’s Ruling on TV licensing law» (δικαστική απόφαση για τον νόμο των τηλεοπτικών αδειών), που παρέδωσε στην επιτροπή ο Αντώνης Λιανός, είναι από τον Αύγουστο του 2016 μέχρι και τον Ιούνιο του 2019.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η αντιπολίτευση, ο Αντώνης Λιανός, λογιστής της λιβανέζικης κατασκευαστικής CCC συμφερόντων Χούρι, σύμφωνα με πληροφορίες, διέψευσε κατηγορηματικά πως υπήρξε συμφωνία Καλογρίτσα-Χούρι για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού φιλικού προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, σημείωσε πως δεν γνωρίζει τίποτα για συνάντηση στο Μαξίμου ούτε για τα περί «White House», ενώ κατέθεσε πως ήταν παρών σε συναντήσεις για την επιστροφή των 3 εκατ. ευρώ στη CCC.

Να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Τόμπρας στην κατάθεσή του παρέδωσε στην προανακριτική επιτροπή χειρόγραφο χαρτί της συμφωνίας Χούρι -Καλογρίτσα με το οποίο ο Χρήστος Καλογρίτσας αναγνωρίζει την οφειλή των 3 εκατομμυρίων ευρώ προς την εταιρεία.

Η συμφωνία υπογράφηκε στο σπίτι του Χούρι στην Πολιτεία και υπογράφεται από τον επιχειρηματία, τον Χρήστο Καλογρίτσα και τον Κυριάκο Τόμπρα που ήταν ο σύνδεσμος μεταξύ των δυο πλευρών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις