Τις προτάσεις για την ανάπτυξη του νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας που σχεδιάζει η κυβέρνησή του αναμένεται να παρουσιάσει το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα λάβει μέρος σε συνέδριο με θέμα «το ΕΣΥ στην COVID-19 και στη μετά COVID-19 εποχή».

Ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει (στις 10:30) σε σχετικό πάνελ μαζί με την καθηγήτρια και πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου, ενώ μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών του Συνεδρίου που διεξάγεται στο ξενοδοχείο Χίλτον θα είναι επίσης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Όπως επισήμανε και χθες στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός στην παρέμβασή του αναμένεται να υπογραμμίσει ότι οι αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνησή του στο σύστημα υγείας εντάσσονται στον μεταρρυθμιστικό και προωθητικό χαρακτήρα της ατζέντας της.

«Καθώς βαδίζουμε προς την έξοδο από την πανδημία, η χώρα θα πρέπει να είναι θεσμικά οπλισμένη ώστε να μπει δυναμικά στην μετα-Covid εποχή», ανέφερε χαρακτηριστικά και απευθυνόμενος στους υπουργούς του.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο γεγονός ότι από σήμερα, 1η Ιουνίου 2021, η Ελλάδα εντάσσεται στο πρώτο κύμα των χωρών που ενεργοποιούν το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid, γεγονός που «δηλώνει την ετοιμότητά μας για ένα πιο ασφαλές και πιο ελεύθερο καλοκαίρι».

Εξάλλου ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο νομοσχέδιο που αφορά την ανακουφιστική φροντίδα. Είναι, όπως είπε, «ένα καινοτόμο νομοσχέδιο το οποίο αντιμετωπίζει μία δύσκολη πραγματικότητα, της φροντίδας την οποία πρέπει να παρέχουμε όχι μόνο σε χρονίως πάσχοντες αλλά και σε ασθενείς τελικού σταδίου. Ένα πολύ ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα το οποίο πιστεύω ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται από το Υπουργείο Υγείας ολιστικά και με την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις