Για «νεοφιλελεύθερες εμμονές» κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο κ. Κριθαρίδης αναφέρει ότι «φαίνεται πως η κυβέρνηση όχι απλώς δεν έλαβε κανένα μάθημα από την διαχείριση της πανδημίας, αλλά επιμένει σε ΣΔΙΤ για την Υγεία, παρά το γεγονός ότι οι ιδιώτες που επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά απέναντι στην μάχη με τον κορoνοϊό».

MERA25

Προσθέτει ότι «οι νεοφιλελεύθερες εμμονές όμως δεν εγκαταλείπουν τον πρωθυπουργό που επέλεξε στην πανδημία, να μην ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας και να μην επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές, αρκούμενος μόνο σε κάποιες δωρεές ολιγαρχών».

Τέλος, επισημαίνει ο κ. Κριθαρίδης, «όσον αφορά στους υγειονομικούς του ΕΣΥ, τους οποίους στα λόγια ευχαρίστησε ο κ. Μητσοτάκης, θυμίζουμε ότι είναι ο ίδιος που αρχικά υποτίθεται πως τους χειροκροτούσε από τα μπαλκόνια και έπειτα άρχισε να τους διώκει. Το ΕΣΥ λοιπόν, πρέπει να είναι υποχρεωτικά δημόσιο και πρέπει να ενισχυθεί ώστε να αντισταθμιστεί η αποψίλωσή του από όλα τα μνημόνια».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις