Ερώτηση με πρωτοβουλία των βουλευτών Αχαΐας Κώστα Μάρκου και Σίας Αναγνωστοπούλου και με αίτημα τη δημοσιοποίηση των ποσοστών θνητότητας σε όλες τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας, στοιχεία που δηλώνονται από Υπηρεσιακούς παράγοντες όλων των νοσοκομείων της χώρας και αποστέλλονται στην οικεία ΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας, κατέθεσαν στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου 38 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θυμίζουν με την ερώτησή τους τις «κούφιες υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη περί δήθεν επιτάχυνσης των διαδικασιών πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, με στόχο την ελαχιστοποίηση του χρόνου αναμονής για νοσηλεία σε ΜΕΘ και τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας τους».

Αναφέρονται επίσης στις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη περί του ότι αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα σήμαινε ότι θα οδηγούμασταν σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών.

«Πραγματικά δεν ξέρουμε τι είναι χειρότερο: Ένας Πρωθυπουργός που μονίμως ψεύδεται και επιχορηγεί τα ΜΜΕ για να καλύψουν με επικοινωνιακή χρυσόσκονη την ανικανότητά του, ένας πρωτοκλασάτος Υπουργός που μιλάει παράλογα και προκλητικά στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ή όσοι διορίστηκαν από αυτούς και ψευδόμενοι υπερασπίζονται τις εγκληματικές τους παραλείψεις», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις