«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καλείται να δώσει εξηγήσεις στο Κοινοβούλιο και θα κληθεί να απολογηθεί και στο Ευρωκοινοβούλιο, για την έφεση της ντροπής και της προσβολής της Δημοκρατίας», σημειώνει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την έφεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη τόσο για την έφεση και το περιεχόμενο της, όσο και τον τρόπο εκπαίδευσης και λειτουργίας τμημάτων της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι την 11η Ιουνίου 2011, ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος δέχθηκε επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ ενώ βρίσκονταν μέσα σε στοά, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χειροβομβίδας κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη κώφωση του δημοσιογράφου και από τα δύο αυτιά.

Το πρωτοβάθμιο διοικητικό δικαστήριο με την υπ. Αριθμό 8144/2020 απόφασή του δικαίωσε τον δημοσιογράφο κρίνοντας απολύτως υπεύθυνα για την απώλεια της ακοής του τα ΜΑΤ αφού έκρινε ότι αφενός στην περιοχή επικρατούσε ηρεμία που δεν δικαιολογεί τη χρήση χειροβομβίδας, αφετέρου η ρίψη χειροβομβίδας σε κλειστό χώρο συνιστά μη νόμιμη ενέργεια.

Όπως σημειώνει ο Χρήστος Σπίρτζης, «δυστυχώς, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έκρινε σκόπιμο να ασκήσει έφεση στην καταδικαστική κατά του Δημοσίου απόφαση η οποία δικαίωνε πλήρως τον Μανώλη Κυπραίο, ο οποίος έχει υποστεί πολλαπλές σοβαρές εγχειρήσεις και είναι κωφός. Αυτό που προκαλεί πρόσθετη λύπη αλλά και αγανάκτηση είναι το προσβλητικό περιεχόμενο της έφεσης, σε σημείο ρατσισμού, κατά ενός ανθρώπου με αναπηρία σε ποσοστό 90% σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις».

«Η γελοιότητα των επιχειρημάτων της έφεσης», συμπληρώνει ο κ. Σπίρτζης, «περιλαμβάνει τον ισχυρισμό ότι σήμερα το ελληνικό Δημόσιο επικαλείται αδυναμία της πληρωμής της αποζημίωσης λόγω μνημονίων (!!!), την ίδια στιγμή που οι κυβερνώντες σε κάθε ευκαιρία πανηγυρίζουν για την οικονομική κατάσταση της χώρας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις