Δεν θα συνδέεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων με απολύσεις, ξεκαθάρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών.

Η κ. Πελώνη, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στο ισχύον πλαίσιο για τους δημοσίους υπαλλήλους. Η υποχρεωτικότητα που ανακοινώθηκε είναι ένα ειδικό πλαίσιο. θα έρθει λοιπόν νομοθετικό πλαίσιο την επόμενη εβδομάδα που θα ρυθμίζει αυτά τα ζητήματα. Επαναλαμβάνω ότι δεν θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε καμία περίπτωση με απολύσεις».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, είπε ακόμα ότι «το πλαίσιο για τις δημόσιες δομές θα εξειδικευθεί εν ευθέτω χρόνω. Αυτό που έχει ανακοινωθεί αφορά τις ιδιωτικές δομές, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων κλπ και προβλέπει για όποιον αρνηθεί αποχή από την εργασία άνευ αποδοχών».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη περί τοπικών lockdown, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε πως πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να πάει σε οριζόντιο lockdown: «Έχουμε ξαναπεί ότι η πανδημία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο δεν είναι μια γραμμική κατάσταση. Όπου χρειάζεται παρεμβαίνουμε, όπου χρειαστεί και το απευχόμαστε θα υπάρξουν σημειακές παρεμβάσεις. Σε κάθε περίπτωση, πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να πάει σε οριζόντιο lockdown και δεν θα πάει σε οριζόντιο lockdown από την στιγμή που υπάρχει όπως έχουμε ξαναπεί η ασπίδα του εμβολίου την οποία μπορούν να αξιοποιήσουν όλοι και πρέπει να την αξιοποιήσουν».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, σημείωσε επίσης πως καταγράφεται σημαντική αύξηση νέων κρουσμάτων και τόνισε ότι έχουμε ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο να ενώσουμε την φωνή μας με την επιστήμη για να εμβολιαστούν όσοι συμπολίτες μας δεν το έχουν πράξει.

Στο τραπέζι υποχρεωτικός εμβολιασμός για εκπαιδευτικούς

Η κ. Πελώνη τόνισε πως «θέλουμε ανοιχτά σχολεία και πανεπιστήμια», απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός εκπαιδευτικών και πανεπιστημιακών. Δεν απάντησε ευθέως στο ερώτημα, ωστόσο από την απάντησή της προκύπτει πως υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως μετέδωσε η Σοφία Φασουλάκη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων, για να προχωρήσει αυτή η σκέψη θα πρέπει να υπάρξει πρώτα ερώτημα προς την Επιτροπή Βιοηθικής και αντίστοιχη γνωμοδότηση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις