«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως σημειώνεται επίσης, επισήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει τη δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση.

Τι ανέφεραν τα τουρκικά δημοσιεύματα

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, το επεισόδιο συνέβη το Σάββατο, 31 Ιουλίου, γύρω στις 7 μμ, όταν δυο κάτοικοι του χωριού Αντασραχανλί βρίσκονταν σε σημείο του Έβρου σε αμμώδη όχθη για να ξεκουραστούν όταν Έλληνας στρατιώτης με πολιτικά σύμφωνα με κάποιες πηγές, ο οποίος έκανε περιπολία απέναντι, πυροβόλησε και σκότωσε τον ένα από τους δύο, τον 43χρονο Μεχμέτ Ντουργκούν, στοχεύοντας τον κάτω από το μάτι.

Σύμφωνα με τον τουρκικό ιστότοπο OdaTV οι δυο άνδρες βρίσκονταν σε νησίδα του Έβρου. Και είχαν πάει εκεί για να πάρουν φουσκωτό που είχαν εγκαταλείψει εκεί μετανάστες. Ενώ βρίσκονταν στη νησίδα, άτομα που βρίσκονταν στην όχθη από την ελληνική πλευρά του ποταμού, άρχισαν να τους φωνάζουν να φύγουν. Και κάποια στιγμή ένα άτομο από την ελληνική πλευρά έβγαλε περίστροφο και πυροβόλησε τον Ντουργκούν με αποτέλεσμα εκείνος να πέσει νεκρός.

Ο άλλος τούρκος πολίτης που βρισκόταν στην νησίδα, ο Σουλεϊμάν Σενέλ, 60 ετών, επέστρεψε και ειδοποίησε την τουρκική στρατοχωροφυλακή η οποία έφτασε στο σημείο και περισυνέλλεξε τη σορό στο νεκροτομείο στο νοσοκομείο Μέριτς, στην Αδριανούπολη.. Σύμφωνα με την κατάθεση του Σενέλ, η νησίδα βρίσκεται στην τουρκική περιοχή και είχαν πάει μαζί με το θύμα για να πάρουν το φουσκωτό που είχαν εγκαταλείψει μετανάστες. Επίσης είπε ότι ξεκίνησε ένα καυγάς με τους Έλληνες που είχαν συγκεντρωθεί στην απέναντι όχθη του Έβρου και ένας από αυτούς σκότωσε τον Ντουργκούν.

Σύμφωνα με άλλες πηγές όπως το τουρκικό πρακτορείο DHA ο Σενέλ ήταν μεθυσμένος. Επίσης τα σχετικά άρθρα δημοσιεύουν τη φωτογραφία του θύματος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις